(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Laten we eerlijk zijn: eigenlijk heeft iedere tabaksroker – en dus ook iedere tabaksblower – wel de ambitie om vroeg of laat te stoppen met het roken van tabak. Hoewel je misschien zou denken dat dat voor een blower extra moeilijk is, is het tegendeel waar. Er zijn genoeg alternatieven voor een tabaksjoint en CBD vermindert zelfs de behoefte aan een sigaret. 

Een joint met tabak is dan wellicht geestverruimend dankzij de wiet die erin zit, voor je lichaam is het extra slecht. Wie zijn wiet – al dan niet met of zonder tabak – rookt, krijgt nog meer teer binnen dan bij het roken van een gewone sigaret. Voor een pure joint is dat ongeveer 15 x zoveel teer, dus wie echt gezond van cannabis wil genieten zal het roken helemaal achter zich moeten laten.

Gratis tabaksverslaving

Door wiet met tabak te combineren krijgt een blower eigenlijk gratis en voor niets een tabaksverslaving. Cannabis is zelf niet lichamelijk verslavend, maar tabak is dat juist heel erg. De fabrikanten van sigaretten stoppen er zelfs stoffen in om ze extra verslavend te maken, het is een verschrikkelijke vorm van klantenbinding. Daarnaast verpest de tabak niet alleen het effect, maar ook de smaak van cannabis, tijd om ermee te stoppen dus.

Voor we overgaan naar de gezonde alternatieven om van cannabis te genieten, eerst even een filmpje dat je wellicht doet besluiten om met het roken te stoppen. Naar verluidt stopt 14% van de mensen met roken na het zien van deze peptalk, dus van iedere 100 mensen die dit lezen zullen er als het goed is 14 stoppen en hebben wij weer een goede daad verricht 😉 Heb je meer overtuiging nodig, lees dan ook deze 6 redenen om wiet puur te roken.

Genieten zonder tabak

Als je met sigaretten stopt, denk je misschien dat het beter is om over te stappen op pure wietjoints. Oké, het effect en de smaak van pure wiet is stukken lekkerder, en je rookt geen giftige sigaretten meer. Maar je krijgt zoals gezegd nog steeds veel teer binnen via een pure wietjoint (15 x zoveel als van een sigaret). Je zult als blower dus over moeten stappen op een rookvrij cannabisleven. Edibles, of eten waar cannabis in is verwerkt, is het allergezondste alternatief, maar voor de recreatieve blower is verdampen wellicht beter want dan proef je de echte wietsmaak en ervaar je het effect het beste en het snelste.

Verdampen

Wees wijs, vaporize! Een waarheid als een koe, verdampen is een geweldig alternatief voor blowers die niet langer willen roken. Bij het verdampen wordt cannabis verhit tot maximaal 220 graden, zodat de werkzame stoffen in damp opgaan en je geen plantmateriaal hoeft te verbranden en dus ook geen teer binnenkrijgt. Je moet er in het begin wellicht aan wennen, maar de smaak van wiet in een verdamper is veel lekkerder, je proeft terpenen en geen tabak of verbrandde planten. Het effect is ook beter wanneer je wiet verdampt, een activerend effect waarbij het lome en zware gevoel uitblijft.

female-vaping-marijuana-reading-tablet_5802

Verdampers zijn er in allerlei vormen, maten en prijsklassen. De grote verdampers voor thuis zijn het beste, maar ook het duurste in de aanschaf. Dan heb je de verdampers voor onderweg, deze variëren van goedkoop tot aan de prijs en werken vaak elektrisch, maar je hebt er ook die verdampen met de hitte van een vlam. De compacte elektrische verdampers werken vaak wat beter en worden ook steeds beter omdat er ieder jaar nieuwe modellen op de markt komen. De temperatuur is nauwkeurig in te stellen, wat met de verdampers die je met een vlam moet verhitten soms wat lastiger kan zijn.

RollingStoned beschrijft met regelmaat verdampers, je vindt deze reviews en productbesprekingen in de categorie producten, neem er een kijkje om te zien of de verdamper die jij op het oog hebt ertussen staat. Als je een bepaalde verdamper overweegt, zoek dan ook even op YouTube want de kans is groot dat er een review van te vinden is. Zelf zweren wij bij de Herborizer, maar de Verdamper en de Volcano zijn voor thuisgebruik vergelijkbaar goed.

Edibles

Edibles zijn eetbare producten met cannabis erin, spacecake is wellicht het bekendst. Wietolie is in principe ook een edible en tegelijkertijd een krachtig medicijn tegen tal van aandoeningen, gezonder kun je het eigenlijk niet hebben. Voor edibles geldt wel dat cannabis wat lastiger te doseren is omdat het nu eenmaal een tijdje kan duren (een half uurtje tot een uur) voor je het effect voelt. Je zult dus voorzichtig moeten beginnen met een kleine hoeveelheid voor je weet hoeveel je kunt eten.

edible_marijuana

Edibles kun je gemakkelijk zelf maken, en wietolie trouwens ook. Het is het handigste om eerst een mooie wietboter of wietolie te maken. De wietboter (olie) kun je dan in de koelkast bewaren en gemakkelijk verwerken in allerlei gerechten. Olie en boter lenen zich hier zo goed voor omdat de werkzame stoffen uit wiet gemakkelijk op te lossen zijn in vet. Heb je eenmaal een voorraadje wiet-keukenolie of wietboter gemaakt, dan is het slechts een kwestie van het toevoegen in je eigen recepten. Wie wil weten hoe je wietboter (of olie) maakt, kan dat lezen in dit artikel van de cannabis chef.

(advertenties)