(advertentie)
(advertentie)
CannaBeaver Lees ook:
(advertenties)

CannaBeaver is onze vierde buitenwiet-correspondent dit jaar. Hij begon al vroeg in het seizoen met het ontkiemen en opkweken, want hij gaat voor twee autoflower kweekrondes in één zomer. In dit eerste kweekverslag beschrijft hij de geslaagde start van zijn buitenwietseizoen.

Als ik de vijf planten die ik op 16-jarige leeftijd uit de in coffeeshopwiet aangetroffen zaadjes in de tuin van mijn ouders mocht plaatsen niet meereken, dan gaat dit kweekverslag over mijn derde buitenkweekseizoen. Het derde seizoen weliswaar, maar wel de vierde kweekronde. Want sinds mijn eerste fotoperiode-gevoelige wietplanten uitgroeiden tot bomen van drie meter hoog – met bijbehorend toprot drama vanwege de vroegtijdig intredende herfst – kweek ik autoflowers. En net als vorig jaar probeer ik daar ook deze zomer weer twee rondes mee te draaien. Vandaar dat ik al op 16 maart ben begonnen met ontkiemen.

CannaBeaver

Mijn nickname is CannaBeaver. 40 jaar oud inmiddels en ik geniet sinds ongeveer 1993 vrijwel dagelijks van een fijne joint. In eerste instantie jarenlang met wiet uit de lokale coffeeshop. Maar door een gegroeide voorliefde voor CBD rook ik nu al een paar jaar uit eigen tuin. Met een beetje geluk zal ik jullie dit kweekseizoen twee succesvolle rondes met vijf autoflowers laten zien.
Dat geluk hangt af van enkele experimenten die ik deze ronde wil uitvoeren, maar vooral van het Nederlandse klimaat. Wegens ongewenst veel vrije tijd door de coronacrisis, ben ik dit jaar wat vroeger van start gegaan. Mede ook vanwege de grote hoeveelheid voorspelde zonuren in maart en april.

Omdat ik voor dit verslag dus bijna zeven weken te beschrijven heb, zal ik er ditmaal enigszins beknopt doorheen gaan en beperk ik het in dit eerste verslag tot en met 6 april. Het verslag is van 16 maar tot en met 6 april dus.

100% topscore

De keuze voor de eerste ronde is gevallen op Industrial Plant Autoflowering CBD van Dinafem. Vanwege de goede genen en het hoge CBD-gehalte. Ontkiemen deed ik middels de succesvolle koffiefilter methode, lezers van CNNBS wel bekend. In combinatie met Plagron Seed Booster leverde dit zes kiempjes uit zes zaden op; 100% topscore dus.

Hoewel ik deze eerste week niets te klagen had over het aantal zonuren, heb ik er toch voor gekozen om de zaailingen in eerste instantie binnen te laten aansterken. Qua temperatuur viel het buiten namelijk nog wat tegen. Hiervoor heb ik een kleine voorgroeitent van 50 bij 50 centimeter, en een Greenception 128 Watt full spectrum COB/LED armatuur tot mijn beschikking. Deze voorgroeitent is ook voorzien een actieve afzuiging met koolstoffilter.

Op 16 maart werden de zaden in het koffiefilter geplaatst en op 18 maart zijn ze in de aarde gegaan. Een mengsel van Plagron Growmix met Biotabs Silicium Flash en een kuiltje zaai- en stekgrond om de eerste wortelgroei te vergemakkelijken. Afgezuurd water met een beetje Plagron Power Roots was het dieet. Op 20 maart stonden ze er al erg netjes bij. Er gaan uiteindelijk vijf planten naar buiten dus de zesde valt af. Samen met plantje zeven op de foto, doen we die aan een vriend cadeau; dit extra zaadje had ik nog op de plank liggen.

Buiten en binnen op 20/4

Op 25 maart achtte ik de zaailingen met hun vijf centimeters, sterk genoeg om overdag buiten door te brengen. Bovendien biedt maart nu al dermate veel zonuren dat het zonde is deze niet te benutten. Met 12 graden overdag lijkt het nog te koud maar in de volle ongehinderde zon loopt de temperatuur snel op. Zodra het zonlicht zich binnen de tuin verplaatst, verplaatsen de planten mee. En zodra de zon volledig uit de tuin verdwijnt gaan ze snel de voorgroeitent weer in, en kunnen ze nog wat extra lichturen pakken om zo op een 20/4 regime uit te komen.

3 april tot 6 april: hoewel de meningen hierover erg verdeeld zijn, heb ik er bij wijze van experiment voor gekozen om de autoflowers te toppen. Dan kan ik daar voortaan in ieder geval mijn eigen mening over vormen. Dit geldt tevens voor het overpotten; omdat ik de voorgroei in de tent maximaal wil benutten, heb ik de autoflowers niet direct in hun eindpot geplaatst. Ze gingen van hun kleine kweekpotje naar grotere 3-literpotten om het vloeroppervlak van de tent optimaal te benutten. Tegelijk met het verpotten heb ik de dames direct na de derde internode getopt, om deze twee handelingen tot één stressmoment te beperken. Aangezien de dames niet allemaal exact dezelfde groei doormaken, is dit verdeeld over enkele dagen.

Om dit verslag nog enigszins leesbaar te houden, beperk ik de avonturen deze keer tot 6 april. De volgende keer vernemen jullie hoe het toppen van de dames heeft uitgepakt, of het verpotten nadelig is geweest en hoe ze er na de verassend zonnige maanden maart en april bijstaan.

Grow home, grow safe!

(advertenties)