(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

CannaBeaver neemt je deze keer mee naar een tijd waarin Thai wiet nog bovenaan de menukaart van de coffeeshop prijkte, en CannaBeaver zelf nog een gewone brugklasser was. Mijmerend over de voordelen en de kosten van het zelf kweken, ontkiemt hij de tien reguliere Jack Herer zaden die de komende maanden de hoofdrol van zijn kweekverhalen spelen. 

Brugklas? Middelbare school, of was het toch HAVO-2? Dertien jaar was ik, schat ik, toen ik met wat vrienden na schooltijd de wondere wereld van cannabis mocht betreden. Met een gram Thai, want dat was de goedkoopste keuze. En dan heb het bevredigen van mijn nieuwsgierigheid naar cannabis nog met moeite uit kunnen stellen.

Bijzonder café

Dat bijzondere café onderweg naar school, wakkerde mijn interesse voor de mij toen nog onbekende geuren en relaxte muziek, namelijk al als brugklasser aan. En wat zit er nu precies in die gekke kleine sluitzakjes met dat groene blaadje die ik vaak op straat zie liggen? Gelukkig deed men in die tijd nog niet zo moeilijk over de ligging van coffeeshops rond een middelbare school, anders had ik wellicht nóg een cannabisjaar verloren in mijn leven.

Op die betreffende middelbare school heb ik het overigens niet lang volgehouden, net zo min als de coffeeshops in die stad. Het eerste had uiteraard niets met mijn nieuwe lifestyle van doen maar voornamelijk met de aard van het beestje. Mijn middelbare school heeft er helaas wel voor gezorgd dat de inwoners vijf gedoogde coffeeshops moesten missen. De handel in cannabis wordt er tegenwoordig gedomineerd door straatdealers. Van gedoogbeleid naar verloochen-beleid.

Het doel heiligt de middelen

Nu er alweer enkele jaren uit eigen moestuin gerookt wordt, speculeren mevrouw CannaBeaver en ikzelf nog wel eens over het totale gewicht aan wiet en hasj dat onze longen gepasseerd is. Meestal haken we af als we het in geld dreigen om te rekenen. Dit uit vrees dat de euforie van het zelfvoorzienend zijn door de schrik wordt overschaduwd!

Op zulke momenten rijst ook vaak de vraag waarom we überhaupt zo lang met zelf kweken gewacht hebben. Daar zijn verschillende redenen voor aan te voeren, maar een zeer voorname is de initiële investering die ermee gemoeid is. Goed gereedschap is misschien het halve werk, het is meestal ook een rib uit je lijf…

Als mens ben je vaak hulpeloos zonder de juiste materialen. Geen geld maar spullen, viel in mijn vorig verslag te lezen maar liever spreek ik van middelen. Goede middelen zijn echter kostbaar. Terugkijkend kan ik concluderen dat ik in eerste instantie toch vaak een goedkoper alternatief een kans heb gegeven, om uiteindelijk toch meestal bij de duurdere maar verstandiger eerste keuze uit te komen.
In deze kweekronde komt er ook een verscheidenheid aan apparatuur voorbij. Dat zal uiteindelijk leiden tot de beloofde vergelijking tussen enkele armaturen van Chinees fabrikaat en Rubol, LED leverancier van Nederlandse bodem.

Zwart zaad

Nog zo’n middel is Seedbooster Plus van Plagron. Een paar druppels in mineraalwater met een pH-waarde van 6,0 geeft mij een vrij hoog slagingspercentage. Ik combineer het met de hier op CNNBS alom bekende ontkiem methode in koffiefilters. Sowieso grijp ik natuurlijk iedere mogelijkheid aan om de kans op succesvolle ontkieming van deze reguliere Jack Herer zaden te bevorderen. Van de tien geleverde zaden hoop ik minstens met vijf dames gezegend te worden. Maar daarvoor zouden ze dan eigenlijk allemaal succesvol aan moeten slaan. Bij een aanzienlijk lager aantal zal ik toch overwegen om een extra aankoop te doen waardoor ik gezien de aanschafprijs ook meteen op zwart zaad zit 😉

Overkill?

Driekwart van het vierkante stekpotje wordt gevuld met Growmix, eveneens van Plagron. Licht bemeste en luchtige aarde die veel ruimte biedt tot aanvullen en bijvoeden. Ik heb de ervaring dat zaailingen niet schrikken van dit substraat maar om de penwortel nog wat meer op weg te helpen laat ik de bovenste laag uit zaai- en stekgrond bestaan.

Omdat de laatste oogst uit gefeminiseerd zaad nog ligt te drogen, besluit ik om alvast een andere setup te creëren. Ik maak hier gebruik van een LED armatuur dat eigenlijk gemaakt is voor veel  groter werk. Doordat deze echter uit meerdere strips bestaat die afzonderlijk uit te schakelen en te dimmen zijn, kan er naast een vloeroppervlakte van 120 bij 120 cm, ook prima een veld kiempjes mee belicht worden. En omdat het doel de middelen heiligt uiteraard!

In mijn volgend relaas lees je meer over deze lamp, en weten we ook of alle tien de Jack Herer fenotypen welkom geheten mogen worden.

Cannabis is safer than your Government

CannaBeaver

(advertenties)