(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij oogstte als eerste buitenwiet-correspondent van 2020 en ook in zijn vorige kweekverslag viel er wat te oogsten in huize CannaBeaver. Hoewel de opbrengst smakelijk was, viel het gewicht een beetje tegen. Maar goed, CannaBeaver is ook niet voor één gat te vangen en dus werd er een nieuwe kweek met autoflowers opgestart. Lees snel hoe dat heeft uitgepakt.

CBD 1:1 Silver Lime Haze Autoflower van SeedStockers. Dat is het verkozen genotype voor de derde ronde autoflowers. Een paar maanden geleden heb ik met een scherpe aanbieding een leuke voorraad van deze zaden aangelegd. Ik had dus al wat ervaring met de soort, echter nog niet eerder in een buitenkweek. Hoewel ik toen uitermate tevreden was over de dichtheid en smaak van het eindresultaat, vond ik het formaat en de opbrengst wat tegenvallen. De planten bleven klein met weinig vertakkingen – ten opzichte van andere CBD Autoflowers en gezien de belofte van de zadenbank. De bloemen die op het geringe aantal takken geproduceerd werden, waren gelukkig wel substantieel.

Buiten in de herkansing

Niet de ideale soort dus om buiten te kweken, zou je zeggen. Dat klopt ook, kan ik nu al verklappen. Maar ik had nog 20 zaden liggen dus ik deed het lekker toch! Zaden retour zenden naar Spanje voelt ook wat overdreven, en bovendien wilde ik de Silver Lime Haze nog een kans geven.

In mijn vorige verslag kon je al lezen dat de start in de koffiefilter veelbelovend was. Als zaailing waren ze helaas wat minder enthousiast. In tegenstelling tot de eerste kweekronde heb ik de kiemen deze keer direct in de eindpot geplaatst. Een 27 liter plantenzak met Plagron Growmix en Biotabs Silicium Flash in de mix. Plus een kuiltje zaai- en stekgrond voor een rustige start.

Een rustige start…

En een rustige start werd het! Een beetje té rustig zelfs: van ellende lagen er binnen anderhalve week, drie van de vijf tegen de vlakte – zonder enige waarschuwing! Nette zaailingen, mooi van kleur en niet gestrekt. Toch bleek na de teloorgang dat de steel geknakt was, doordat deze op sommige plaatsen erg dun was. Dit heb ik niet eerder ervaren. Gezien mijn eerdere bevindingen met deze Haze verdenk ik de reeds ervaren trage groeiontwikkeling, die bij een buitenkweek dus nog erger blijkt te zijn.

Nog meer bewijs daarvoor haal ik uit het gegeven dat ik de dames na het dieper ingraven, op krachten heb laten komen in de behaaglijke tent van een goede buur.

Inhaalslag

In een week tijd hebben de zaailingen een inhaalslag gemaakt van twee maal de groei van de eerste week! Conclusie? Wat mij betreft is deze soort niet geschikt voor de Nederlandse zomers. Desalniettemin is het een smakelijke Haze met een fijne 1:1 verhouding aan THC en CBD.

Tot zover deze review, want dat is het eigenlijk meer dan een (buiten)kweekverslag. Dit kweekverslag zou namelijk uiteindelijk ook het eindresultaat moeten behandelen maar dat gaat niet meer gebeuren vrees ik. De dames zijn niet meer… (RIP, red.)
Ik besef wat een impact dit geeft dus ik wil de lezers graag tot aan het volgende verslag de tijd geven om dit verlies te verwerken.

Waarom?

Uiteraard verneem je dan ook de motieven die hier aan ten grondslag liggen, en of dit aanleiding geeft tot versoepelingen of juist aanscherping van maatregelen. Tot die tijd zeg ik: grow home, grow safe!

CannaBeaver

(advertenties)