(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je hoopt er als thuiskweker natuurlijk op maar 100% succes bij het ontkiemen is niet altijd vanzelfsprekend. In dit geval wel zeer gewenst, want hoe meer vrouwelijke Jack Herer planten CannaBeaver straks onder zijn ‘stadionverlichting’ heeft, hoe groter de kans op een juweeltje van een moederplant. Kweekverslag over ontkiemen, het kapitalistische verval en de marktwaarde van het pionierswerk van Sensi Seeds…

Zul je altijd zien. Nét nu ik juist heb besloten een zaadloos bestaan te leven word ik aangenaam verrast met een perfecte score! Uit de tien reguliere Sensi Seeds Jack Herer zaden mogen we tien kiemplanten welkom heten, waarvoor hulde.
Nu heeft het ontkiemen met de koffiefilter methode zich in huize CannaBeaver inmiddels ruimschoots bewezen, maar nog niet eerder had een batch gelijksoortige zaden een 100% slagingspercentage. De overweging om een extra aankoop bij Sensi Seeds te doen om het initiële spelersveld te vergroten kan dus achterwege blijven. Gezien de stevige aanschafprijs is dat geen lastig besluit uiteraard.
Een goed begin is het halve werk, dat biedt hoop voor de toekomst!

Stadionverlichting

Op de foto zie je een behoorlijke bezetting van de botanische arena. In het uiterste linkse vak staan de spelers van Sensi Seeds opgesteld. De rest van het veld bestaat uit diverse andere spelers die zich in het verleden transfervrij hebben aangediend. Opvallend is dat de spelers die Jack heten een stuk korter en meer gedrongen zijn. Een steviger onderstel dan de rest van de teams met andere woorden, waarbij ze duidelijk meer fier overeind staan. Topscorers in de dop!

Een spannende wedstrijd is lastig te volgen zonder goede belichting. Zoals beloofd dus hierbij de specs van de gebruikte stadionverlichting. Het is lastig te achterhalen of het hier een LED armatuur betreft van Chinees ontwerp waar een Europese importeur simpelweg zijn sticker met merknaam op heeft geplakt. Maar feit is wel dat het Duitse Greenception met de GC-Bar 8 een krachtige LED lamp heeft geleverd die vele instellingen mogelijk maakt.

Onze status als mens is de afgelopen decennia geleidelijk gereduceerd tot dat van consument

De verspreiding van het volledige vermogen van 552 Watt over 48 full-spectrum clusters zorgt ervoor dat de het gewas tot zeer nabij benaderd kan worden en passieve koeling volstaat. De acht balken zijn afzonderlijk te (ont)koppelen en als één geheel aan te sturen middels een externe aansturing. De parameters van zowel de COB’s als de LED’s met diverse golflengten zijn afzonderlijk in te stellen, eventueel in combinatie met een tijdschema. Wietplanten groeien met deze lamp kaarsrecht omhoog, en zowel een zonsopkomst als zonsondergang zijn te programmeren. Voor de zonsverduistering gebruik ik gewoon een ouderwetse schakelklok 😉

Consument

Onze status als mens is de afgelopen decennia geleidelijk gereduceerd tot dat van consument. Verbinding en naastenliefde zijn onderschikt gemaakt aan commercie en consumptie. Althans, die waarden wordt bewust gecreëerd en als je niet oplet ga je er helaas ook naar leven.

De mens wordt naakt en kwetsbaar geboren waardoor we direct de dringende behoefte hebben aan materialen, in dit geval kleding en onderdak, wat ons bij voorbaat al afhankelijk maakt. Die afhankelijkheid van materie is dus niets om je schuldig over te voelen – het verheerlijken ervan daarentegen is een volstrekt ander verhaal. De verheerlijking van het materiële heeft geleid tot de oppervlakkige consumptie maatschappij waarin we leven en is juist datgene wat voor deze planeet, en de mensheid, onhoudbaar is gebleken. Dit is dan ook de reden waarom ik liever spreek over middelen.

De reguliere Jack Herer zaden zijn voor mij – samen met het besproken LED armatuur en alle overige benodigde zaken – een middel om door de selectie van een moederplant zelfvoorzienend in cannabis te kunnen voorzien. Niet meer, niet minder.

Marktwaarde of marketing

Nu heb je al diverse keren kunnen lezen dat deze zaden stevig geprijsd zijn. Dat is ook precies de reden dat ik ze heb aangeschaft. De historie van Sensi Seeds en het pionierswerk van Ben Dronkers brengen de belofte van sterke genen en geven het gevoel een verstandige investering te maken.

Hoe prachtig de cannabis plant ook groeit, haar ware aard toont ze middels haar vruchten

Gezien de bewerkelijkheid van het kweekproces en de moederplant georiënteerde plannen voor de toekomst wilde ik de best mogelijke start maken. Toch besef ik dat we in een realiteit leven die doordrenkt is van marketing. Zelfs de crisis waar we momenteel in worden gehouden is een vorm van marketing, inclusief een marketing offensief voor een onnodig vaccin met als toppunt een vermarkt virus voorop.

Er bestaat dus altijd de kans dat het affiche van Jack Herer® Regular gouden bergen belooft die het wellicht niet (volledig) zal waarmaken. Of juist met de prijsstelling onrealistische verwachtingspatronen creëert. De komende tijd zal het leren, maar dat alle zaden zojuist ontkiemt zijn is een wapenfeit wat niet genegeerd moet worden!

Aarden

De echte prestaties zullen zoals altijd pas blijken tijdens de bloeifase. Dan wordt het wat mij betreft ook pas echt interessant. Hoe prachtig de cannabis plant ook groeit, haar ware aard toont ze middels haar vruchten en dat is dan ook het moment waarop ik dieper in de materie zal duiken. Over twee weken dus weer met de voeten in de aarde; je leest dan over het verpotten en de inrichting van de uiteindelijke kweekruimte!

Cannabis is safer than your Government

CannaBeaver

(advertenties)