(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met de nodige euforie en zelfverzekerdheid door het succes van de eerste kweekronde heb ik inmiddels de tweede ronde autoflowers opgestart van dit seizoen. Met IJsheiligen oogsten én tegelijk weer ontkiemen was voor mij ook een eerste keer, maar zoals algemeen bekend is het beter niet naast je schoenen te gaan lopen door al dat succes. Niets zo onvoorspelbaar namelijk als Moeder Natuur, dat zul je ervaren is mijn derde verslag als Buitenwiet-correspondent 2020.

Zoals men zaait, zo zal men oogsten

De reden dat ik van een succes durf te spreken, is vooral gebaseerd op het vroege oogstmoment en de kwaliteit van het eindresultaat. Over de opbrengst kan ik helaas niet opscheppen.

Na enkele ronden met CBD autoflowers weet ik dat ik niet op grote oogsten hoef te rekenen. Je kunt tegenwoordig autoflowers selecteren die een riante hoeveelheid bloemen opleveren, maar dit zijn doorontwikkelde soorten die al even op de markt zijn.

Autoflowers met een aanzienlijk aandeel aan CBD zijn nog relatief nieuw, wat wellicht verklaart dat ze genetisch nog niet zo ver zijn dat ze evenveel opleveren als hun collega’s die enkel in THC voorzien. Nu moet ik bekennen dat ik voorheen van geen enkele oogst ooit de droge opbrengst heb gewogen. Kwaliteit boven kwantiteit. Maar voor een verslag is dat informatie die uiteraard niet mag ontbreken. Een gedegen vergelijk met voorgaande oogsten heb ik dan ook niet, maar mijn “kwekersoog” vertelt mij dat het deze editie wat achterblijft.

Autoflowers sneller klaar dan gedacht

Het verraste mij eerlijk gezegd dan ook dat alle vijf de dames plots klaar waren met het rijpen van hun bloemen, ruim een week eerder dan zadenbank Dinafem bij de Industrial Plant Autoflowering CBD in de beschrijving vermeldt. Het was me al opgevallen dat het merendeel van de bloeiharen reeds oranje kleurde, maar dat geeft niet altijd zekerheid over de staat van de trichomen is mijn ervaring.

Toen vervolgens ook opviel dat er weinig extra zwelling meer in de bloemen leek te komen, heeft de zak-microscoop onthuld dat een kwart van de trichomen reeds amber van kleur was. De hoogste tijd om te oogsten dus, terwijl ik eigenlijk nog wat groei in de toppen voorzag.

Het dieet van Plagron’s Alga Bloom, Green Sensation en Sugar Royal komt daarmee ook plots ten einde en voor spoelen is nu geen tijd meer. Nu heb ik dit zelf niet zo hoog in het vaandel staan, maar als er gelegenheid voor is probeer ik dit meestal wel in het schema te passen.

6,6 gram voortreffelijke wiet per plant

Het wat lagere oogstgewicht wijt ik vooral aan het uitblijven van de echte zwelling van de bloemen tegen het einde en niet zozeer aan de hoeveelheid bloemen die de plant uiteindelijk heeft voortgebracht. Of dit nu met het toppen van deze autoflowers te maken heeft, met het genotype of dat het door het frisse voorjaar komt is lastig te achterhalen, maar een combinatie van deze 3 factoren lijkt waarschijnlijk.

Na het nat knippen, 10 dagen drogen in een donkere voorgroeitent met lichte afzuiging en een week curen in de bekende glazen weckpot is het weegmoment daar. De weegschaal afkomstig van een Chinese webgigant geeft een totaal van 33 gram aan wat neer komt op 6,6 gram droge cannabis per plant.

Maar geen woorden van teleurstelling vanuit de CannaBeaver tuin, integendeel! Het blijkt namelijk een voortreffelijk wietje; kleine compacte topjes met veel trichomen, een zeer prettige uitwerking een voortreffelijke smaak. En bovendien, zoals mijn moeder mij vroeger altijd meegaf: “Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd!”

Ontkiemen met koffiefilters

Die moederlijke wijsheid had een waardige afsluiter van dit verslag kunnen zijn, maar niet voordat ik als teaser nog even over de nieuwe ronde autoflowers bericht. Het succes van de eerste ronde leek zich namelijk door te zetten in de tweede, want de koffiefilter ontkiemmethode met behulp van Plagron’s Seedbooster leverde niet alleen wederom een 100% slagingspercentage op, maar de kiempjes leken het koffiefilter te willen verscheuren met hun kiemkracht.

Binnen 2 dagen had zelfs een van de dames de complete helm al afgeworpen en lag uitdagend met lobblaadjes ontbloot te wachten op verse stekgrond. Vergeef mij deze Cannabis Kasteelroman bewoordingen, maar de start leek veelbelovend!

Cannacrisis

De verbazing was dan ook groot om drie van de vijf enthousiaste zaailingen 1,5 week later tegen de vlakte te zien liggen zonder enige signalen of waarschuwing van enige misstanden. De onvoorspelbaarheid van Moeder Natuur waar ik dit verslag mee opende heeft me dan ook onaangenaam verrast bij de opstart van de deze tweede ronde autoflowers. Maar een buitenkweker zonder backup plan is geen echte buitenkweker!

In het volgende verslag lees je alles over deze “cannacrisis” en hoor je uiteraard welke maatregelen er getroffen zijn om verspreiding te voorkomen. Ik kan alvast verklappen dat daarbij geen afstand is gehouden maar juist goed gelet is op de “potgrondwet”!

Het genotype houd ik nog even geheim, dat verneem je over enkele weken.Tot die tijd: Grow Home, Grow Safe!

CannaBeaver

(advertenties)