(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

CannaBeaver ken je wellicht nog, want hij was een van de buitenwiet-correspondenten afgelopen zomer. Het buiten kweken heeft hij echter afgezworen maar binnen gaat hij er dés te professioneler mee door. Maar hoe professioneel ook, CannaBeaver kweekt strikt voor eigen gebruik. Wát hij precies gaat kweken en hoé, dat vertelt hij je zelf in dit introductieverslag.

Traditiegetrouw begint men het nieuwe jaar met goede voornemens. Meer bewegen, stoppen met tabak roken, gezonder eten – dat soort ingeburgerde clichés. Normaliter pas ik daar stellig voor, want het is zinvoller een voornemen daadwerkelijk uit te voeren, dan dat aan een datum te verbinden. Gezien alle recente ontwikkelingen echter maak ik dit jaar daarop een uitzondering.

Toch een goed voornemen dus maar dan een die ik eigenlijk al einde zomer 2020 had gemaakt: geen buitenkweek meer!

De beste kweeklamp…

Door regelmatige bezoeken aan het prachtige tropische Jamaica, weet ik waar de beste kweeklamp van dit melkwegstelsel bij een cannabisplant toe in staat is. Helaas weet ik van de afgelopen Nederlandse zomers  ook wat de afwezigheid daarvan betekent. Als ik kon kiezen dan koos ik de zon altijd boven een kunstmatige lichtbron, maar in dit klimaat heb ik het inmiddels wel een beetje gehad met de nadelen van het weer.

Met de groei vanuit regulier of gefeminiseerd zaad komt het in de buitenruimte meestal wel goed; veel tijd en grote potten maken sterke planten. De bloei daarentegen, waar het uiteindelijk om draait, valt door diverse factoren erg vaak tegen, helaas. Het gebrek aan zonlicht, een hoge luchtvochtigheid en de aanwezigheid van schimmels aan het einde van het seizoen gooien té vaak roet (lees: rot) in het eten.

Zoals je in mijn buitenkweek verslagen kunt lezen, heb ik deze nadelen ondervangen door autoflowers in te zetten. Het alom bekende nadeel daarvan is uiteraard de lagere opbrengst, en dat bleek ook wel uit de magere 33 gram die de vijf gedoogde CBD dames samen hebben opgeleverd. Door de koudere nachten tegen het einde van de zomer bleef écht resultaat bij de beoogde tweede ronde ook uit, zo viel onder andere als één van de redenen te lezen.
Samengevat is de teleurstellende zomer van 2020 voor mij dus doorslaggevend geweest voor mijn besluit om de groenvoorziening in de achtertuin te beperken tot voornamelijk winterharde palmen en het gazon.

Onafhankelijk en zelfvoorzienend

Dus. Gaan we in 2021 dan maar weer naar de coffeeshop? Als je momenteel om je heen kijkt zul je helaas moeten concluderen dat je als burger nog maar weinig in te brengen hebt, in de dagelijkse gang van zaken. Dit is al decennialang niets nieuws maar met de eenzijdige implementatie van zeer ingrijpende maatregelen rondom het bestrijden van een virus, zoals gesteld, is dit momenteel duidelijker dan ooit tevoren.
Daaruit blijkt trouwens ook onze afhankelijkheid van diverse systemen en onze kwetsbaarheid wanneer die systemen beïnvloed worden. Onafhankelijk en zelfvoorzienend kunnen zijn, wordt in de toekomst cruciaal als je de regie wilt blijven voeren over je eigen leven.

Nu moet ik bekennen dat mijn voedselbos nog even op zich laat wachten. Maar de cannabis binnentuin voorziet huize CannaBeaver inmiddels al wat jaartjes succesvol van de geliefde medicatie. Afgezien van de wietzaadjes zijn de foto’s bij dit verslag dan ook gemaakt bij eerdere kweekrondes.

‘Gewoon’ Jack Herer

Zoals stoppen met roken ooit werd vergemakkelijkt door de joint vanaf dat moment puur te roken, zo wordt stoppen met buiten kweken een stuk draaglijker door binnen te kweken. Omdat er zogezegd al wat ervaring aanwezig is, heb ik besloten om niet over mijn zoveelste kweek met gefeminiseerd zaad te schrijven, maar ook voor mezelf nieuw terrein te behandelen.

Hoewel ik mijn verhaal begon over de nadelen van een buitenkweek, brengt een binnenkweek naast veel voordelen uiteraard ook minder aangename aspecten met zich mee. Een aantal daarvan hoop ik te tackelen door in de komende kweekronde op zoek te gaan naar een genereuze moederplant. En dan niet zomaar een willekeurige moeder maar een moeder met de nodige bagage, waar ik meer diepgang in hoop te vinden. Ik heb het over de fameuze Jack Herer; reguliere zaden van Sensi Seeds. Geen goedkope dame, dat is zeker.

Dat betekent voor mij een introductie in regulier zaad en in het procedé van stekken nemen, waar ik erg naar uitkijk. Gelukkig krijg ik deze ronde ook hulp van Rubol – een innovatieve LED-producent van Nederlandse bodem die de Jamaicaanse zonnekracht in mijn kweekruimte moet gaan brengen.

Tot dusverre mijn introductie, ik hoop dat mijn plannen je nieuwsgierigheid genoeg hebben gewekt om naar mijn volgende verslag uit te kijken. Dat is over twee weken. Dan gaan we van start en lees je over de setup, het ontkiemen en de Rubol testcase.

Cannabis is safer than your government

CannaBeaver

(advertenties)