(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Later deze week vergadert de Amsterdamse gemeenteraad over het voorstel om buitenlandse toeristen de toegang tot coffeeshops te verbieden. En het lijkt wel alsof de hoofdstedelijke politie alvast een voorschot neemt hierop, door te gaan ‘coffeeshopje-pesten’. Want hoe moet je het anders noemen als ze op een plein klanten van shops opwachten die met de auto zijn gekomen om ze na gedane zaken op de bon slingeren voor ‘rijden onder invloed van drugs’?

Framen met ‘drugs’

Acht automobilisten onder invloed van drugs betrapt in buurt van coffeeshops‘, koppen de Amsterdamse omroep AT5 en andere media zoals Nu.nl dit weekend. Opnieuw gebruikt de politie – die uiteraard de media in seint – hier bewust het woord ‘drugs’, net als in de frame waarover CNNBS gisteren al berichtte over een jongeman die wat wiet had verstopt bij zijn neefje van 2 (dat daardoor zelfs uit huis is geplaatst). Kwestie van het volk bang maken door alles wat met wiet te maken heeft op de generieke ‘drugs’-berg te gooien.

Maar het gebruik van het woord drugs is hier nog niet eens het ergste. Over naar het Surinameplein in de hoofdstad, want daar vond vrijdagmiddag een wel heel fraai staaltje uitlokking plaats, door de politie.

Media-oorlog tegen coffeeshops op aangeven van politie

Politieagenten van de Basiseenheid Overtoomse Sluis gingen namelijk in de directe nabijheid van coffeeshops aldaar – o.a. De Prijs en Boerejongens – paraat staan, om klanten van de shops op te vangen en een speekseltest te laten doen. Inderdaad, dat zou je pure uitlokking kunnen noemen. Want stel je eens voor dat ze dit bij een restaurant zouden doen of een café en dan de klanten zouden testen op alcohol… dat heb je nog nooit gezien. En terecht, want het is pure uitlokking en bovendien wel heel erg gemakkelijk ‘scoren’

LEES OOK:  Studie • Navigatie in auto gevaarlijker dan blowen!

Maar ja, het past wel weer feilloos in de (propaganda)oorlog die er tegen wiet in brede zin en de Amsterdamse coffeeshops in het bijzonder wordt gevoerd momenteel. “Zie je wel dat het drugsholen zijn met onverantwoorde praktijken?” – dat is natuurlijk de ‘boodschap’ die luid moet worden verkondigd en in de koppen van argeloze burgers wordt geramd. Wellicht met de achterliggende gedachte dat hetzelfde volk dan instemmend knikt als er door de overheid weer eens wat coffeeshops worden dicht getimmerd omwille van al die ‘drugs’ en ‘drugstoeristen’.

Politie trekt belachelijke conclusie

Wat ook te denken geeft, is dat de politie deze kop gebruikt nadat ze in totaal slechts elf (!) automobilisten in twee uur tijd hebben gecontroleerd: DRUGS IN VERKEER: 72% ONDER INVLOED!

Hahaha, wat een vals conclusie! Statistisch totaal niet verantwoord of representatief te noemen, weer dat gebruik van het woord DRUGS als het uitsluitend om cannabis gaat, en daarnaast verkregen door pure uitlokking door alleen maar klanten van coffeeshops in het VERKEER te controleren.

Drie keer BAH zeggen wij dan. Afijn, kijk zelf even naar dit wederom fraaie staaltje framen in een vuile propagandaoorlog tegen onze geliefde plant en iedereen die zich daaraan durft te wagen.

DRUGS IN VERKEER: 72% ONDER INVLOED! 😓⁣

Gistermiddag hebben wij een verkeerscontrole uitgevoerd op het Surinameplein….

Geplaatst door Politie Amsterdam Overtoomse Sluis op Zaterdag 16 januari 2021

[openingsbeeld: Janna Golovacheva/Shutterstock]
(advertenties)