(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hij is niet goedkoop, maar er worden wel uitstekende resultaten gehaald met de Black Dog PhytoMAX 200 led kweeklamp. Neem bijvoorbeeld deze microkweek; in een superkleine kweekruimte van slechts 30 bij 60 cm zorgde de slechts 200 Watt verbruikende led voor een opbrengst van 167 gram wiet!

Je zou het wellicht niet zeggen, want In Nederland introduceerde Led Paradise de Black Dog leds pas vrij recentelijk, maar het merk begon als een van de eersten met de productie van led kweeklampen. Op verschillende buitenlandse cannabisforums kom je dan ook hele mooie kweekverslagen met deze leds tegen.

Led kweeklampen worden vaak ten onrechte vergeleken met HPS lampen met een veel hoger wattage. Ook de PhytoMAX 200 uit deze microkweek wordt aangeprezen als een led die een 400 Watt HPS kweeklamp kan vervangen. In dit geval zien we de kweek van 9 planten echter wel 167 gram aan wiet opleveren. Dat is 0,835 gram per Watt en maar net iets minder opbrengst dan die van een gemiddelde 400 Watt HPS kweeklamp.

Als we even advocaat van de duivel spelen dan kunnen we zeggen dat een gevorderde HPS kweker ook een gram per Watt moet kunnen halen, alleen gebeurt dat in de praktijk niet vaak.

Microkweek

De testkweek met de Black Dog PhytoMAX 200 kun je met recht een microkweek noemen. De kweekruimte beslaat slechts 30 bij 60 centimeter en heeft zo’n 45 centimeter hoogte vanaf de bovenkant van de potten. In 9 slimme potten van textiel werden de planten gekweekt. De compacte kweekruimte is verder voorzien van een inlaatfilter en een koolstoffilter om de geur te filteren. Een kleine fan zorgde voor de luchtcirculatie maar verder werden er geen gekke dingen uitgehaald met CO2 of dergelijke om de opbrengst op te krikken.

Dag 2 van de bloeifase: 3 Blue Dream, 3 Super Lemon Haze en 3 Sour Diesel planten, in totaal 9 stuks.

Dag 20 van de bloeifase: De planten hebben allemaal mooie beginnende toppen en zien er gezond uit. De toppen zijn mooi over het kweekoppervlak verspreid en de planten strekken niet onnodig.

Dag 29 van de bloeifase: Als je goed kijkt zie je dat de toppen lekker kort op elkaar zitten, korte internodes dus. Iedere plant zit vol met toppen en de stammen zien er mooi en dik uit. De hoofdtoppen dikken goed aan.

Dag 56 van de bloeifase: Het begin van week 8, alle planten zien er smakelijk uit en worden dagelijks dikker en dikker. Links twee dezelfde foto’s, de bovenste ig gemaakt met behulp van een Method Seven filter om het paarse licht eruit te filteren. Rechts een close up van de dikste van de Super Lemon Haze toppen, met prachtige oranje bloeiharen.

Oogsttijd! Alle drie de wietsoorten hebben flink opgeleverd. De drie Super Lemon Haze leverden samen 44 gram op, de Sour Diesels 68 gram en de Blue Dream planten 55 gram. In totaal 167 gram heerlijke wiet. Het eindresultaat: 0,835 gram per Watt!

(advertentie)