(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet voor niets staat ook het woord ‘social’ in cannabis social club. Want naast het gezamenlijk wiet kweken voor medicinale of recreatieve consumptie is Trekt Uw Plant ook een vereniging waar mensen op andere wijze met elkaar in contact komen. Revel E. van TUP vertelt over de vele andere activiteiten van haar cannabisclub.

Het sociale aspect

Het heeft wat geduurd vooraleer we het sociale aspect van onze cannabis social club wat meer aandacht konden geven. De rest moest immers eerst op punt staan, de werking moet goed zitten, dan pas kan je je met de rest bezig houden, wat we dan ook gedaan hebben. Beetje bij beetje zijn we evenementen beginnen te organiseren. Maar welke, dat was de vraag?

Leuke en originele activiteiten organiseren voor de leden hoort ook tot de taken van een CSC… [beeld: dedMazay/Shutterstock]

Het moest iets zijn waarvoor een blower – we herkennen het fenomeen bij onszelf – de moeite wil doen om zich uit zijn gezellige zetel te hijsen en zich te verplaatsen naar de stad. Niet evident. Zo zijn we begonnen met een quiz avond, dat was een schot in de roos. Later zijn er nog de comedy avond bijgekomen en nog wat later spelletjes avonden. Hieruit zijn de TUP café’s gegroeid in de vorm die we vandaag kennen.

Geen mix van wiet en alcohol

Tot nu toe vonden de activiteiten altijd in de avond plaats, maar op vraag van de leden hebben we besloten om vanaf nu de avonden af te wisselen met namiddagen. Vermits onze leden verspreid wonen over heel België begrijpen wij zeer goed dat sommigen ’s avond minder geneigd zijn om langs te komen. Te ver rijden, te laat terug thuis, veel kans op controle. Ze hebben gelijk dus passen wij ons aan.

Allereerst zijn er wel twee dingen: je moet lid zijn van de social club Trekt Uw Plant en er worden geen alcoholische dranken geschonken, de mix van wiet en alcohol is al meermaals geen goed idee gebleken.

Dat kan je daar allemaal uittesten want wij blijven iedereen aanmoedigen om cannabis te gebruiken op een zo gezond mogelijke wijze

Wat kan je nu van zo’n TUP café verwachten? Buiten de gezelligheid en de goede sfeer vooral veel informatie. Over de werking, de geplande activiteiten en cannabis zelf uiteraard. Magazines, vanzelfsprekend gelinkt met ons favoriete plantje, liggen ter plaatse voor iedereen die er meer over wil lezen.

Vaporizers

De passie voor wiet is wat mensen bindt in een cannabis social club… [beeld: J.D.S/Shutterstock]

Ook zijn er verschillende modellen van vaporizers beschikbaar om uit te proberen. In de loop van de jaren hebben we al een kleine verzameling bijeen gespaard. Alain, onze medewerker met veel kennis over de verschillende substanties in cannabis, heeft voor onze leden een lijst opgesteld met zeer interessante info over welke stoffen er vrijkomen bij de verschillende temperaturen die je bij een vapo kan gebruiken. Dat kan je daar allemaal uittesten want wij blijven iedereen aanmoedigen om cannabis te gebruiken op een zo gezond mogelijke wijze. Deze dingen zijn er op elk TUP café.

Prijzen rapen

Voorts doen we ons best om op deze avonden en middagen ook nog met iets leuks of origineels uit de hoek te komen, het spel hints bracht heel wat lachsalvo’s teweeg, was zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. Op dit moment  is er terug een nieuwe quiz in de maak. De winnaar gaat met een gratis vapo naar huis! En op de tweede en derde plaats vallen er ook prijzen te rapen.

Geloof het of niet maar zelfs de organisatie van een tafeltennis toernooi is al een optie geweest. We hebben echter geen flauw idee of het zou aanslaan. Het zou wel kunnen, er is plaats genoeg en er staat er al minstens één ping-pong tafel. Het blijft nog steeds een te overwegen idee.

Passie voor cannabis

Het allerbelangrijkste op zo’n activiteit zijn uiteraard de mensen, de leden die elkaar leren kennen, die verhalen en ervaringen uitwisselen onder elkaar. Allemaal blowers uit verschillende lagen van de bevolking maar met een gezamenlijke passie voor cannabis. Er worden hier geregeld hechte vriendschappen gesmeed en daar doen we het  voor, dat is nu exact de bedoeling van het sociale aspect van een cannabis club.

Tot de volgende, Revel E. 

[openingsfoto: Eight Photo/Shutterstock]
(advertenties)