(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Toen Bio Bertje twee weken geleden aan een nieuwe kweek met Critical+ begon, constateerden we al dat dat een veelbelovende kweek zou worden. Zowel Bio Bertje zelf als de Critical+ staan namelijk bekend om hun enorme oogsten, en daarmee hebben we niets te veel gezegd. Kijk maar eens wat de kweekverslaggever en zijn stekken (ondanks zwarte vliegjes én bladluizen) in week 5, 6, 7 en 8 klaarspelen!

Hoi, lieve lezers!

In week 5 verhoogde ik de lichtsterkte van de buitenste twee SANlight Q6W-Gen.2 LED-lampen met de dimmer naar 100%. Dat doe ik omdat de planten aan de rand van de tent, wat minder licht krijgen dan de planten in het midden, waar het licht van de 4 LED-lampen overlapt. Alle SANlights hangen nu op 55 centimeter afstand van de toppen van mijn planten.

De Critical+ planten van Dinafem produceren heel veel bladeren en zijtakken, daarom is het wat mij betreft tijd om te gaan ontbladeren. Dat betekent dat ik alle grote schutbladeren en de laagste zijtakken van de planten afhaal, om de luchtstroom door de planten te verbeteren.

 

Alle Critical+ stekken hebben een mooie groene kleur en groeien als gek, ook de nieuwe Blueberry Muffin van Humboldt Seed Company doet haar best. Ik ben blij met de algehele ontwikkeling tot nu toe, en hou de EC-waarde op 1,3 met de voeding van Mills. En toen was het wachten tot de eerste trichomen verschijnen…
Nou, daar hoefde ik niet lang op te wachten want aan het begin van week 6 verschijnen de eerste plakkerige harsbolletjes al. De planten zaten er meteen vol mee, en ik werd er zelfs een beetje opgewonden van!

Ik zou altijd voor een biologische bestrijding kiezen in plaats van chemische middelen, omdat het mijn medicijn is wat ik hier groei

Horror!

OMG! HORROR… Aan het begin van week 7 zie ik zwarte vliegjes en bladluizen in mijn tent. Meteen hang ik meer gele en blauwe plakstrips (kleefvallen) op. Deze zijn tegen de zwarte vliegen. Vervolgens bestelde ik op internet sluipwespen, dat zijn de natuurlijke vijanden van de bladluizen. Als deze drie dagen later bij mij in de post verschijnen, laat ik ze meteen vrij in mijn tent. Nu kunnen ze hun gang gaan en alles opvreten wat slecht is voor mijn planten. Ik zou altijd voor een biologische bestrijding kiezen in plaats van chemische middelen, omdat het mijn medicijn is wat ik hier groei. En daar wil ik zeker geen chemische gifstoffen op hebben!

Full flower modus

De vier SANlight lampen hangen nu op 50 centimeter afstand van de planten. De buitenste twee staan op 100% en de twee in het midden zijn gedimd naar 80% van het maximale vermogen. De Critical+ planten en de Blueberry Muffin ontwikkelen zich heel goed. Allemaal hebben ze een mooie groene kleur en zien ze er gezond uit. De geur in de tent begint nu ook steeds sterker te worden en het aroma is verrukkelijk! Ik kan niet wachten om deze soort te proeven!

Alle planten zien er nu geweldig uit! Ik zie nog soms een bladluis op een blad, maar de sluipwespen hebben ze onder controle

De full flower modus begint in week 8. Iedere dag ontstaan er nieuwe clusters van bloemen en de hoofd- en zijtakken beginnen nu dicht te groeien tot reusachtige cola’s! De planten genieten van de sterkte van het licht en het spectrum van de SANlight LED-lampen, en de voeding van Mills. De voedingswaarde heb ik nu verhoogd naar een EC-waarde van 1,6. Ook heb ik nu de bloei booster Ultimate PK van Mills bijgevoegd.
De planten hebben in de bloei namelijk meer fosfor (P) en kalium (K) nodig, dan in de groeifase, en daarom wordt de booster pas nu bijgevoegd.

Alle planten zien er nu geweldig uit! Ik zie nog soms een bladluis op een blad, maar de sluipwespen hebben ze onder controle. De zwarte vliegen zijn ook bijna weg omdat ik in iedere pot een extra gele kleefval/plakstrip gedaan heb.

Oppassen met de luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid is nu 60% in de kweektent, vanwege het slechte weer buiten. Daarover maak ik mij wel enige zorgen, omdat dit te hoog is voor de bloeifase. De kans op bud-rot stijgt daarmee immens! Ik plaats een luchtontvochtiger in de ruimte waar mijn tent staat, waardoor de luchtvochtigheid daar beneden de 50% komt. Helaas is de luchtvochtigheid binnen in de tent nauwelijks onder de 60%. Dit is jammer en hier moet ik dus goed op blijven letten in de komende weken.

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertenties)