(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals je misschien nog weet start Bio Bertje weer een nieuwe kweek, en zoals je wellicht ook nog weet doet hij dat deze keer met ‘Top Terps’ genetics. In dit tweede verslag stelt hij de verschillende wietsoorten aan je voor, en vertelt hij waarom hij juist deze strains voor zijn Top Terps kweekronde selecteerde. 

Hoi, lieve lezers! In mijn laatste artikel heb ik jullie de setup in mijn Homebox Ambient Q120 groeitent uitgelegd, en nu wil ik nader op de smaakvolle genetica van deze zaden ingaan. Zoals je misschien weet benoem ik ze deze keer als ‘Top Terps’ genetica, omdat ze stuk voor stuk bol staan van de aromatische terpenen, aka de smaakstoffen van wiet.

Serious strains

Ten eerste kweek ik deze keer wederom de twee nieuwe wietsoorten van Serious Seeds. Dat zijn natuurlijk de Seriotica en de Seriosa. Deze twee wietsoorten hebben me tijdens mijn laatste kweek helemaal overtuigd, en daarom komen deze twee geweldige wietsoorten gewoon nog een keer in mijn tent.

Serious Seeds is bovendien een van de oudste zaadbanken van Nederland, en een wereldwijd bekend bedrijf. Simon, de eigenaar en breeder van Serious Seeds, heeft nieuwe strains uit Amerika genomen en met zijn eigen klassieke variaties gekruist.

De Seriotica is een kruising tussen Serious Mimosa en Girl Scout Cookies, en ruikt heel erg zoet naar citroenen en mandarijnen. De buds worden soms paars en hebben heel veel kristallen. Omdat ik ontzettend van fruitige smaken hou heb ik weer voor deze gekozen.

De Seriosa is eveneens ontstaan uit de Serious Mimosa maar deze keer in combinatie met de Serious-klassieker AK-47. Deze soort krijgt ook soms paarse toppen, en heeft ook zeer veel kristallen. Omdat AK-47 een van mijn favoriete medicinale soorten is, zet ik ook deze nog eens in mijn tent.

Grapefruit uit Canada

Ten tweede heb ik ook weer gekozen voor een soort van mijn vrienden uit Canada van House of the Great Gardener. Hun soort Grapefruit Barb was de mooiste plant in mijn laatste kweek. Deze is een kruising tussen hun prijswinnende soort Barbara Bud en de wietsoort Grapefruit. Deze is ronduit geweldig! Ze ruikt heel sterk naar citroen of limoen, en heeft enorm veel dikke trichomen. Ik verheug me weer enorm op deze lekkere plant!

Mr. Sherbet-Pops?

Mr. Sherbet-Pops komt ook in m’n tent. Dit is een nieuwe soort van Mr. Hide Seeds uit Spanje. Dit relatief kleine zadenbedrijf maakt kruisingen tussen heel erg lekkere soorten, en van de Sherbet-Pops kreeg ik een gratis pakje op Spannabis in Barcelona.

Omdat de eigenaar heel sympathiek is en veel verstand van kweken heeft, geef ik deze soort een kans. Deze Sherbet kruising (een bekende strain uit USA) moet volgens de breeder heel zoet en naar fruit-ijs smaken. Omdat ik altijd nieuwsgierig was naar Sherbet wietsoorten zal ik deze soort nu voor het eerst testen.

Zeldzame ‘dankness’

Rare Dankness Seeds is er ook weer bij deze ronde, maar nu wel met een andere soort. Deze kaar ga ik hun Mi-Lano testen. De zaadjes werden me aanbevolen door Scott, de eigenaar van Rare Dankness. Mi-Lano is een kruising tussen de bekende Rugburn-OG en de Pamelina van Rare Dankness. Omdat de Runtz-Ghosttrain zo mooi was in de laatste ronde, ben ik ook razend benieuwd naar deze soort geworden.

Killer samenwerking

Serious Seeds en GG-Strains hebben in samen een hele nieuwe soort geschapen: de Killer-Glue. Deze kruising van de beroemde wietsoort AK-47 en de zeer potente GG #4 moet heel potent zijn, en wordt uitgegeven door Little Chief Collabs. Dat is een Engels bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het faciliteren van samenwerkingsverbanden tussen wereldberoemde zaadbanken.

De zaden van Little Chief zijn verkrijgbaar via de Engelse distributeur Pure Sativa, en ze hebben de mooiste verpakkingen die ik ooit gezien heb! Het openen van de zadenverpakking alleen was al een echte belevenis, en het vinden van de ‘Gold Coin’ in de verpakking is geweldig!

Tien jaar terug met Chocolope

Als laatste soort heb ik voor de Chocolope van DNA Genetics gekozen. Dat is een van hun klassieke wietsoorten, die in het begin heel veel prijzen gewonnen heeft. Ik had nog een pakje dat ouder dan 10 jaar is in mijn vriezer liggen, en ga proberen om deze te ontkiemen. De Chocolope zou een mix van chocolade en meloen (cantaloupe) smaken hebben, en deze combinatie wil ik zelf weleens ruiken en proeven.

Over het proces van het ontkiemen van de zaden van deze soorten vertel ik jullie in mijn volgende artikel.

Tot volgende keer, Bio Bertje!

(advertentie)