(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na de kweek van zijn ‘fire genetics’ gaat Bio Bertje deze ronde voor ’top terps’. Oftewel wietsoorten met een bovengemiddeld hoge concentratie aan terpenen, en dus overheerlijke smaken. In dit eerste deel stelt hij je aan deze wietsoorten voor, en vertelt hij je hoe hij zijn kweektent inricht.

Nu mijn voorraadpotten weer goed gevuld zijn met de absolute ‘fire’ die ik de afgelopen maanden kweekte, kan ik rustig aan een nieuwe ronde beginnen. Dat doe ik wederom in de Homebox Ambient Q120 kweektent, die ook al het toneel van mijn laatste kweekronde vormde. Omdat ik de laatste oogst ook in deze tent heb laten drogen, moet ik de SANlight LED kweeklampen weer opnieuw op de juiste manier ophangen. Een mooie gelegenheid om dat nog even uit te leggen.

Al het licht richting de planten

Ik hang de twee EVO4-120 LED’s op, volgens de beschrijving van SANlight. Deze beschrijving wordt heel mooi uitgelegd op het grote informatieblad, dat je vindt in de verpakking van de lampen.

Voor de oppervlakte van 120 x 120 cm in mijn kweektent, raadt SANlight aan om de lampen op een afstand van 70 cm tot elkaar, of 25 cm vanaf de wand van de kweektent op te hangen. Vervolgens bereik je de planten het beste door de LED’s onder een hoek van 11 graden op te hangen. Dit kan heel makkelijk met het ‘easy tilt systeem’ van de LED’s.

Dit systeem bestaat uit vijf verschillende ogen aan weerszijden van elke lamp waaraan je de lamp kunt ophangen. Afhankelijk van welk van de vijf ogen je kiest, hangt de LED dan recht, of onder een hoek van 11 of 17 graden. Ook dat is mooi aangegeven op het instructieblad in de verpakking.

In mijn geval hang ik de lampen niet aan het middelste oog, aan het tweede oog om de lamp onder een hoek van 11 graden te laten hangen. Vervolgens plaats ik de magnetische dimmers voor de EVO4-120 weer aan de zijkanten van de lampen.

Sea of green

Hoewel mijn kweektent de laatste ronde overvol was, heb ik toch besloten om deze keer weer gewoon negen planten te kweken. Deze keer zal ik ze echter wel wat minder lang laten doorgroeien. Zo blijven de planten hopelijk kleiner, en heeft iedere plant meer ruimte zonder dat ze tegen elkaar aan groeien.

De Homebox kweektent is 120 x 120 cm. Ik zal daarom met negen 15-literpotten werken, wat een perfecte verdeling over het kweekoppervlak oplevert. In de potten komt aarde die ik deze keer gewoon met de hand zal bewateren, waarbij ik de voeding van Bio Tabs zal gebruiken.

Onderin de potten breng ik eerste een laag van 2 tot 3 centimeter met gebakken kleikorrels aan, voor een goede drainage en om te voorkomen dat de planten te nat komen te staan. Ik gebruik hiervoor de euro pebbles van Plagron. De rest van iedere pot wordt daarna afgevuld met lightmix (aarde zonder al te veel voeding) van hetzelfde merk, en daarin plant ik dan de planten.

Top terps

Deze ronde wil ik de lekkerste wietsoorten van de meest vooraanstaande zadenbedrijven groeien. Deze strains hebben volgens de producenten allemaal een speciaal terpenenprofiel en de lekkerste afzonderlijke aroma’s. Ik vernoem deze kweekronde dan ook naar de genetica dus vandaar dat ik het de komende tijd over mijn ’top terps’ heb. Ik hoop op heel veel heerlijke aroma’s en smaken. Tijd voor een eerste kennismaking, dus dit zijn de zaden waarmee ik deze kweek in ga.

  • 1x Seriotica en 3x Seriosa van Serious Seeds
  • 1x Grapefruit Barb van House of the Great Gardener
  • 1x Mr. Sherbet Pops van Mr. Hide Seeds
  • 3x Killer Glue van Little Chief Collabs
  • 1x Chocolope van DNA Genetics
  • 6x Mi-Lano van Rare Dankness

Voor de rekenwonders die zich afvragen waarom ik niet 9 maar 16 zaden heb, dat zijn extra zaden voor als er eentje niet ontkiemt, en zodat ik straks wat te kiezen heb. Over het verloop van het ontkiemen van de zaden vertel ik in mijn volgende artikel verder. Tot dan!

Bio Bertje

(advertentie)