(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Alle verschillende nieuwe wietplanten en soorten van Bio Bertje hebben inmiddels dikke toppen gekregen en laten een zoete en fruitige geur los. De oogst komt dus dichterbij, en om de groene dames daarvoor klaar te maken laat hij ze vergelen. Dat klink misschien gek maar het komt de smaak en rookervaring ten goede. Als je het niet gelooft lees dan maar snel verder want Bertje legt het haarfijn aan je uit. 

De natuurlijke vijanden (roofmijten) van Koppert hebben echt hun best gedaan en alle ongedierte opgevreten. Ik bekijk de boven en onderkanten van mijn bladeren dagelijks, en kan geen nieuwe vreetsporen van de tripsen meer ontdekken. Dat maakt me natuurlijk heel erg blij, want nu weet ik dat mijn genetische juweeltjes rustig kunnen afbloeien.

De groei van de buds gaat gewoon verder in week 15, precies volgens schema zou je kunnen zeggen. Ze worden vetter en compacter met de dag. Alle buds hebben nu al een dikke laag met trichomen en de planten ruiken heerlijk! Er komt dan ook een zoete en fruitige lucht uit m’n Homebox kweektent als ik hem open doe om foto’s te maken. Ik sta iedere keer weer te watertanden en kan niet wachten tot ze klaar zijn.

Resin rails

De hoofdtop van de Seriosa van Serious Seeds is compleet gevuld met trichomen. Deze groeien inmiddels zelfs op de grote schutbladen en krullen deze aan de buitenkanten naar boven. In het engels noem je dit resin-rails oftewel een treinsrails van hars. Als dat gebeurt is het een teken van hoge kwaliteit en een uitzonderlijk hoge trichoomproductie. In de video kun je het ook zien.

De hoofdtop van de Runtz-Ghosttrain van Rare Dankness laat nog steeds roze stampers zien en heeft ook mooie vette hoofdtoppen.

De Seriotica van Serious Seeds heeft een heel mooie paarse verkleuring in de toppen en bladeren, en ook heel veel kristallen. De Tiramisu van Cali Connection heeft heel veel kleine toppen. Ze zijn over de hele plant verdeeld en glinsteren van de trichomen als sterretjes aan de nachthemel.

Fading out…

Bijna alle planten hebben nu een gele kleur. De grote schutbladeren verkleuren geel en soms paars. In het engels noem je dat de fade, en als deze begint, dan zijn de planten aan het afbloeien. Ze gebruiken dan hun eigen suikers, die opgeslagen zijn in de bladeren, om zich nog verder zelf te voeden. Dat laat zien dat de planten bijna klaar zijn om te oogsten.

In de laatste 7 tot 10 dagen voor de oogst, geef ik alleen nog aangezuurd water met een pH-waarde van 6,0 aan de planten. Hiervoor vul ik mijn Flexitank-reservoir met 100 liter kraanwater, en zuur ik het aan met pH-min van Bio Nova tot het een pH-waarde van 6,0 heeft. Dat doe ik om de planten te spoelen (flushen in het Engels).

De spoeling wordt gedaan om alle voeding uit de aarde en uit de plant krijgen, zodat alle opgeslagen reserves in het plantmateriaal opgebruikt wordt. Door het spoelen trekt de groene kleur nog verder uit de bladeren, en worden de planten dus nog wat sneller geel.

Een goede spoeling garandeert me dat mijn medicinale wiet na het drogen goed te roken is. Als er namelijk nog resten van voeding in de plant zitten, dan is de wiet scherp in de keel bij het roken en moet je er erg van hoesten. Maar als alle voeding met een goede flush weggespoeld is, dan rookt het zacht en hoef je helemaal niet te hoesten. Voor mij is het daarom heel erg belangrijk om cannabisplanten altijd een paar dagen te spoelen voordat ik ze ga oogsten.

Dat was het voor deze keer. Ik zal je in mijn volgende artikel over het oogsten van mijn nieuwe fire genetics vertellen. Tot dan!

Bio Bertje

(advertentie)