(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertjes 18 Cannalope Haze planten gaan de tweede fase van de bloei in, en de toppen worden in een rap tempo dikker en plakkeriger. Langzaam worden ook de effecten en verschillen tussen de Lumatek ZEUS en de twee SANlight Q6W-Gen.2 zichtbaar. Op enkele spierwit gebleekte toppen na lijkt niets een geweldige oogst nog in de weg te staan!

Hoi, lieve lezers!

Twee weken geleden eindigde mijn kweekverslag in de zesde week (vierde bloeiweek). Het gaat nog steeds goed met de Cannalope Haze planten maar in week 7 zie ik wel steeds meer tekens van light-bleaching op de dames in mijn Homebox kweektent. Sommige toppen zijn nu wit in plaats van groen, en zien er daardoor eerder uit als besneeuwde bergtoppen dan wiettoppen.

De 9 planten aan de linkerkant, die onder de Lumatek ZEUS 600W PRO, zijn een beetje lichter van kleur, en minder uniform dan de 9 planten aan de rechterkant, onder de twee SANlight Q6W-Gen.2 LED-lampen. De planten aan de rechterkant hebben een donkere, gezondere kleur en zijn zeer uniform. Ze zijn allemaal bijna even hoog. Zoals je weet zijn alle planten stekken van dezelfde moederplant, dus genetisch gezien helemaal gelijk.

Alle 18 Cannalope Haze planten (DNA Genetics) ontwikkelen zich verder prachtig… allemaal ontwikkelen ze monstertoppen op elke zijtak. De trichomenproductie is nu ook helemaal op stoom gekomen, en de toppen zijn zeer plakkerig en ruiken héérlijk! Het is een aardse, Haze-achtige geur met een zoete zweem op de achtergrond; verrukkelijk!

In deze zevende week voeg ik Orgatrex (40 ml/liter) en Bactrex (2 gram/liter) toe aan het gietwater, omdat BioTabs dit zo aanbeveelt in hun voedingsadvies.

Week #8

Aan het begin van week 8 (de zesde week van de bloeifase) krijgen sommigen van de 18 Cannalope Haze planten gele bladeren, wat laat zien dat ze zo langzamerhand rijp aan het worden zijn voor de oogst. De planten hebben inmiddels ook reusachtige cola’s van toppen, en produceren iedere dag nog steeds nieuwe bloemen, het is fantastisch om te zien!

De geur in mijn Homebox is nu nog sterker en een traktatie voor de zintuigen! Het is een licht zoet aroma met die unieke en sterke aardse geur van de Haze-ouderplant. De geur laat me watertanden, en ik kan niet wachten om de wiet te proeven nu.
De Cannalope Haze toppen zijn nu ook bedekt met een dikke laag trichomen. Telkens als ik per ongeluk een top aanraak, plakken mijn vingers zo hard dat ik ze nauwelijks van elkaar krijg.

De Lumatek aan de linkerkant hangt nog steeds op 50 centimeter afstand boven de toppen van de planten en brandt ongedimd op 100%, dus op vol vermogen. De twee SANlights hangen op 60 centimeter afstand en zijn nog steeds gedimd op 80% van hun maximale vermogen.

Bij het gieten geef ik nu weer gewoon puur kraanwater zonder af te zuren. Ook meet ik de pH-waarde niet want dat alles is niet nodig bij het gebruik van BioTabs. Het is ideaal voor mij want ik hou van makkelijk kweken en bespaar er een hoop tijd mee uit!

Week #9

In week 9 (de zevende bloeiweek) vergelen de planten nog meer, en laten daarmee zien dat oogsttijd aan de deur staat te rammelen. De buds zijn nu ongelooflijk groot en ik ben zeer benieuwd wat het eindresultaat op de weegschaal gaat worden…

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje…

(advertentie)