(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige keer heb je kunnen zien hoe Bio Bertje zijn kweektent inrichtte, met aan de ene kant een Lumatek LED van 600 Watt, en aan de andere kant twee SANlights die samen goed zijn voor 490 Watt aan licht. Eronder zette hij aan beiden kanten 9 Cannalope Haze stekken. Om schimmelproblemen voor te zijn gebruikt hij deze ronde ook een klimaatcontroller. Kijken hoe de stekken hun tweede en derde week van de groei zijn doorgekomen…

Hoi, lieve lezers!

Twee weken geleden beschreef ik hier de start van mijn nieuwe kweek; een vergelijkende test met Cannalope Haze (DNA Genetics) stekken tussen de Lumatek Zeus Pro 600W en twee van mijn SANlight Q6W-Gen.2  lampen (samen 490Watt).

Aan het begin van week twee groeien de planten goed, maar sommigen kregen gele bladpuntjes. Ik vermoedde dat ze iets teveel licht kregen voor hun formaat, en besloot daarom om de twee LED-lampen hoger te hangen. De Lumatek Zeus Pro 600W verhoogde ik tot 75 cm afstand, en de twee SANlight Q6W-Gen.2 lampen hing ik 90 centimeter boven de toppen van de planten.

Klimaat en ongedierte preventie

De luchtvochtigheid in mijn kweektent van Homebox hou ik in de groei permanent op 60%. Dat doe ik middels de klimaatcontroller Growbase Pro van Growcontrol (PDF), welke uitstekend werkt.

Om ongedierte voor te zijn, hang ik gele kleefstrips op tegen zwarte vliegjes. Op iedere plant komt verder ook een zakje met roofmijten van Koppert (Thripex Plus). Dat zijn de natuurlijke vijanden van spint en trips, en de predatoren eten de naarlingen meteen op zodra ze die in de tent tegenkomen. Ik hou van biologische bestrijding/preventie, en gebruik dat veel liever dan gif. De wiet die ik kweek is immers mijn eigen medicijn, en daarop wil ik zeker géén chemische middelen hebben!

Aan het einde van week twee verhoog ik de lichtintensiteit in mijn groeitent weer een beetje, door de dimmers van de lampen aan te passen. De Lumatek is nu op 50% gedimd en de twee SANlights branden op 60% van hun vermogen.
Tot nu zie ik geen duidelijk verschil tussen de twee kanten met de verschillende LED’s. Alle planten ontwikkelen zich gewoon goed.

Op naar de bloeifase!

In week drie zijn de planten nu 25 tot 30 cm groot, en hebben ze een mooie gezonde, donkergroene kleur. Het lijkt erop dat de planten aan de rechterkant (onder de SANlights) iets groter zijn dan de planten aan de linkerkant (onder de Lumatek).

Omdat de Cannalope Haze planten de tent nu bijna helemaal vullen, is het tijd om naar de bloeifase over te gaan. Ik schakel mijn Growbase Pro klimaatcontroller daarom op 12/12 uur licht en donker. De Lumatek Zeus Pro 600W hangt nog steeds op 75 cm afstand en is nu gedimd naar 75% van het vermogen. De SANlights hangen op 90 cm afstand en hun dimmer staat op 80%.

De BioTabs voeding zit al in mijn aarde, en daarom geef ik nu alleen puur kraanwater en verder niets. Ik hoef ook geen pH-waardes en EC-waardes te meten. Dat spaart heel veel tijd en maakt het kweken heel makkelijk. Nu is het wachten op de eerste tekens van de bloei…

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertentie)