(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In het laatste verslag van Bio Bertje zagen we hoe zijn 18 Cannalope Haze stekken in drie weken groeiden onder de Lumatek en de twee SANlight LED kweeklampen. Dit nieuwe verslag beslaat de eerste drie weken van de bloeifase, waarin ook de eerste lichte verschillen tussen de twee kweeklampen zichtbaar worden. Kortom: het begin van de bloei van Cannalope Haze onder Lumatek vs. SANlight!

Hoi, lieve lezers!

Het gaat voorspoedig in mijn kweektent, zowel de planten onder de Lumatek als de dames die onder de twee SANlight kweeklampen staan zijn veel groter geworden. Week 4 was de tweede week van de bloei en de 18 Cannalope Haze planten (DNA Genetics) groeiden als kool. Geweldig om te zien!

Pistils worden kroontjes

De snelle groei is natuurlijk ook het gevolg van de strek, voorafgaand aan de bloei, waarvan de eerste tekens ook verschijnen. De eerste witte haartjes beginnen aan sommige planten te groeien, en zijn de vrouwelijke stampers, of pistils in het Engels. Ze laten zien dat het vrouwelijke planten zijn die beginnen te bloeien. De snelheid waarmee de eerste witte ‘kroontjes‘ ontstaan is verbijsterend, ik vind het fantastisch.

Lumatek vs. SANlight

De lampen hangen nu op de door de producent aanbevolen afstand. Voor de Lumatek is dat 22 centimeter en bij de SANlight 45 centimeter. Beide lampen schijnen nu ook op hun volle vermogen, en zijn dus niet langer gedimd.
Het verschil tussen de planten aan de linkerkant onder de Lumatek ZEUS 600W PRO en aan de rechterkant onder de SANlight Q6W-Gen.2 is al duidelijk te zien. De planten onder de SANlights hebben een gezondere, donkergroene kleur en zichtbaar meer witte kroontjes dan de planten aan de linkerkant onder Lumatek.

Alle 18 planten groeien mooi verder in week 5, en ontwikkelen iedere dag veel nieuwe bloemtrossen. De lampen heb ik nu iets hoger gehangen op 50 centimeter voor de Lumatek en 60 centimeter voor de SANlights. Gemeten vanaf de top van de planten tot de onderkant van de lamp. Beide lampen heb ik nog wel steeds op 100% power.

De planten aan de rechter kant onder de Q6W-Gen. 2 LED-Lampen zijn een beetje groter, en hebben een iets donkerder groene kleur. Het aantal aan toppen lijkt ook groter, maar dat verschil is met het blote oog bijna niet meer te zien.
De planten aan de linkerkant, onder de Lumatek PRO 600W, ontwikkelen zich goed en produceren ook veel bloemen maar zijn wel iets lichter van kleur.

Voeden is een eitje

Het water geven is supermakkelijk deze ronde. Ik geef telkens gewoon en alleen puur kraanwater, omdat ik niet hoef aan te zuren of de pH-waarde hoef te meten, dankzij de voedingstabletten van BioTabs. Deze voedingstabletten werken gedurende de hele cyclus en reguleren ook meteen de pH-waarde. Ik hou van makkelijk groeien!

De Homebox kweektent is nu mooi gevuld en de takken beginnen goed door het net te groeien dat ik opgehangen heb. Zo’n net heet in het Engels een trellis en helpt om de zijtakken overeind te houden als ze de grote toppen dragen die ik later in de bloei verwacht… 😁

Light bleaching

Aan het begin van week 6 zie ik lichte tekens van light bleaching op de plantjes onder de SANlights. Daarom besluit ik deze toch maar te liever op 80% power te dimmen. De Lumatek blijft op 100%.

De planten aan de rechterkant onder de twee Q6Ws groeien in zijn geheel iets meer uniform dan de planten aan de linkerkant. Onder de Lumatek ZEUS PRO 600W zijn sommige planten groter en sommige kleiner. Ik vind het mooi om te zien en ben benieuwd hoe de test verder gaat…

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje…

(advertentie)