(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is al godgeklaagd dat de politie in Nederland zoveel diensturen en belastinggeld steekt in het opsporen en vernietigen van wiet die even verderop gewoon legaal in een coffeeshop verkocht wordt. Als iets de prijs opdrijft en criminelen rijk maakt is dát het wel. Het is helemaal janken als de politie komt aanzeilen nét voordat de rijpe toppen van de planten worden geknipt… zoals dinsdag in Barendrecht.

Dagelijkse niet te verteren kost

Over naar een bedrijfspand aan de Zwolseweg op bedrijventerrein Vaanpark in het Zuid-Hollandse Barendrecht, want daar werd dinsdag 1 van de duizenden wietkwekerijen ‘ontmanteld’ die jaarlijks dat wrede lot treft. Gemiddeld worden er 13 plantages per dag door onze overheidsambtenaren geript, tel uit je winst – en dat doen de commerciële broodkwekers dus ook.

Zelden in de moderne geschiedenis zal je zo’n zin- en kansloos gedoe als dat van de politie tegenover wiet(planten) hebben kunnen aanschouwen, maar denk nou niet dat dit besef ook doordringt tot de agenten zelf. Die stormen dagelijks hun bureau uit – meestal na een anonieme tip – om weer ergens als hondsdolle zo niet hersenloze zombies plantjes te gaan slopen.

Na gedane arbeid posten ze dan trots hun ‘prestaties’ op de sociale media, zodat wij kunnen zien hoe geweldig die politie van ons functioneert…

Vernietigingsdrang

Extra zuur zijn de druiven wanneer de smerissen komen binnenvallen zo ongeveer op het moment dat de oogst is aangebroken. Zoals dinsdag in Barendrecht, want daar stonden 500 wietplanten zo’n beetje met het kappersshort om te wachten op de knipschaar. Het werd echter de hakselaar.

Op Facebook vertaalt de politie zo’n zinloze slachting als volgt: “In 2 verschillende ruimtes werden meer dan 500 planten aangetroffen. Deze planten en de goederen van de hennepkwekerij (ventilatoren, lampen enz), worden vernietigd.” Liefst nog een leuk hashtagje erbij – hier bijvoorbeeld #plukzewet – en klaar is de (maf)kees!

Fabeltjeskrant

Het is ook wel grappig om de reacties van lezers op zo’n sociale mediapost te scannen. Die zijn meestal redelijk verdeeld over mensen die blind de war on drugs propaganda geloven en de politie een slijmerige veer in de reet stoppen, en mensen die er terecht wat sceptischer tegenover staan dat de helft van alle politie-inzet naar ‘drugs’ blijft gaan in dit land.

In dit laatste kader nemen wij graag de reactie van Arnold Troost over, die met de Fabeltjeskrant wappert in zijn comment richting de politie in Barendrecht:

(advertenties)