(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twee weken geleden heeft onze Bio Bertje je alles verteld over zijn kweektent, en hoe hij die na zijn laatste oogst opnieuw heeft ingericht. We leerden hoe je Autopotten aansluit en SANlight LED’s gemakkelijk onder een hoek kunt ophangen. Maar voordat hij daadwerkelijk van start gaat legt hij je vandaag eerst uit waarom zijn nieuwe wietzaadjes zo ontzettend vurig, oftewel ‘fire!’ zijn…

Hoi lieve lezers, ik ben er weer om over mijn nieuwe kweekronde te vertellen. In mijn laatste artikel heb ik je alvast alles over de inrichting van mijn Homebox kweektent uitgelegd. Deze keer zal ik nader ingaan op de vurige genetica van de topzaden die ik voor deze kweekronde zal gebruiken. Het zijn namelijk stuk voor stuk bijzondere en nieuwe wietsoorten die wel een extra introductie verdienen.

Nieuwe Serious Seeds

Ten eerste kweek ik deze keer maar liefst twee wietsoorten van Serious Seeds. Dit wereldwijd bekende zadenbedrijf uit Nederland heeft namelijk de nieuwste strains uit de USA genomen, en met hun klassieke variëteiten gekruist. Dat heeft geleid tot de wietsoorten Seriotica en de Seriosa, twee nieuwe en geweldige strains.

De Seriotica is een kruising tussen Serious Mimosa en Cookies, en zou heel erg zoet naar citroen en mandarijnen ruiken. De buds kleuren soms paars maar hebben altijd heel veel kristallen. Omdat ik niet alleen van fruitige smaken hou maar de genetica van Serious Seeds ook heel hoog heb zitten, heb ik voor deze wietsoort gekozen.

De Seriosa is eveneens een nakomeling van de Serious Mimosa, die voor deze soort gekruist werd met de Serious klassieker AK-47. Deze soort zou ook paarse toppen moeten produceren en heel veel kristallen moeten aanmaken in de bloeifase. Omdat AK-47 een van mijn favoriete medicinale wietsoorten is, moét ik deze nieuwe kruising gewoon een keer gekweekt hebben.

Wy-Kiki & London Mint Cake

Vervolgens zal ik ook twee nieuwe wietsoorten van T.H. Seeds kweken. Dit zijn de Wy-Kiki en de London Mint Cake. Doug, de eigenaar van T.H. Seeds heeft me deze zaden namelijk persoonlijk aanbevolen, en is vol lof over deze nieuwe limited edition soorten.

T.H. Seeds heeft van deze strains maar 710 pakjes op de markt gebracht en iedere pakje heeft een eigen serienummer. Zo heb ik pakje 593 van de 710 van de London Mint Cake, wat een kruising is tussen de soorten London Pound Cake en Kush Mints. Van de Wy-Kiki heb ik pakje nummer 581 gekregen, en dat is een kruising tussen Pink Panties en Banana Candy Crush. Het klinkt me nu al héérlijk in de oren, en ik kan eigenlijk niet wachten tot de kweek voorbij is om ze te proeven!

Dutch Passions Amsterdam Amnesia

Omdat ik ook een klassieker wil kweken, ga ik deze ronde ook de Amsterdam Amnesia van Dutch Passion doen. Deze bekende Nederlandse zaadbank heeft deze klassieker uit de Nederlandse coffeeshop in zaadvorm in hun catalogus. Naar deze ben ik ook heel benieuwd, omdat ik de Amnesia heel goed ken qua geur en effect.

Van mijn Canadese vrienden van House of the Great Gardener heb ik de soort Grapefruit Barb gekozen. Deze kruising komt van hun prijswinnende soort Barbara Bud en de klassieke strain Grapefruit, en is geweldig! Ze ruikt heel erg naar citroen of limoen en zit supervol met trichomen. Ik kan niet wachten om deze groeien en in volle bloei te zien!

Goud uit Californië!

We gaan verder met Tiramisu, een nieuwe wietsoort uit de Gold Line van The Cali Connection. Dit is een prijswinnend zadenbedrijf uit Californië, Amerika. De Tiramisu is een kruising tussen de soorten Wedding Cake en Gelato 45. Deze twee soorten zijn de nieuwste hype in Amerika en heel gewild onder de Amerikaanse jeugd. Omdat ik nieuwsgierig ben naar deze gehypte soorten, zal ik ook deze wietsoort gaan testen.

Scott is de breeder van Rare Dankness Seeds, en heeft zijn cupwinnende wietsoort Ghosttrain gekruist met de inmiddels ook in Europa bekende wietsoort Runtz. Het resultaat ligt in zaadvorm voor mijn neus en heet Runtz Ghosttrain. Omdat ik nog nooit een Runtz variëteit gekweekt heb zal ik ook deze aan mijn lijst van ‘fire’ genetica toevoegen. Ik ben heel benieuwd.

Zeldzame samenwerking met DNA Genetics

DNA Genetics en Rare Dankness Seeds hebben samengewerkt en in collaboratie een nieuwe wietsoort geschapen: de Tangie Ghost Train. Deze kruising tussen de wereldberoemde soort Tangie en de heel potente soort Ghosttrain moet verrukkelijk zijn, en wordt uitgegeven door Little Chief Collabs. Dit is een Engels zadenbedrijf dat zich in het faciliteren van samenwerkingsverbanden tussen bekende zadenbedrijven gespecialiseerd heeft. De zaden zijn verkrijgbaar via de engelse distributor Pure Sativa en hebben de mooiste verpakking die ik ooit gezien heb (zie video)! Het openen van de box was een echte belevenis en het vinden van de Gold Coin in de verpakking heeft me verbijsterd.

Dat was het voor deze keer. Nog geen plantjes dus maar ik wilde je eerst even laten weten wat voor bijzondere wietsoorten je de komende tijd in mijn verslagen kunt verwachten. Over twee weken ben ik er weer, en dan zal ik je laten zien hoe ik deze fire genetica laat ontkiemen. Tot dan!

Bio Bertje

(advertentie)