(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertje doet verslag van de vierde week van zijn gemengde kweek met verschillende wietsoorten uit gefeminiseerde en reguliere wietzaden. Hij laat zien hoe elke plant zich ontwikkeld heeft, en besluit de bloeifase te laten beginnen. Kweekverslag met extra veel foto’s, én een video!

Hoi, lieve lezers!

In week 4 groeiden de 12 planten als kool, het is geweldig om te zien! De plantjes ontwikkelen zich prachtig onder het licht van de SANlight EVO4-120 LED’s, en met behulp van de voeding van Bio Nova. Mijn Homebox groeitent begint zich te vullen nu dat mijn baby’s groter worden. En daarmee wordt het tijd om over te gaan tot de bloeifase.

Van 18/6 naar 12/12…

De bloeifase laat ik natuurlijk beginnen door het aantal lichte uren per dag te manipuleren met een schakelklok die aangesloten is op de SANlights. In de groeifase stond de timer steeds op 18/6 uur (licht/donker) en dat ga ik veranderen naar 12/12. Dat geeft aan de planten het teken om te gaan bloeien. Het vertelt de plant dat het herfst wordt en dat ze snel met bloeien moet beginnen. En daarmee beginnen ze aan de bloeifase.

Bertje’s baby’s

In de voorste rij staan mijn vier The Purps planten van BC-Bud-Depot, gegroeid uit regulier zaad. En omdat ze uit regulier zaad gegroeid zijn, kunnen het zowel mannelijke als vrouwelijke planten worden. Bij deze planten moet ik vanaf nu dus goed opletten welke planten mannelijk zijn en welke vrouwelijk. De Purps zien er verder prachtig uit, hebben een mooie kleur en al heel grote bladeren.

In het midden van de tent staan mijn Cheese en Badazz-Cheese planten van Big Buddha Seeds naast de Big Candy (linkerkant) van Mr. Hide Seeds en de Strawberry Sour-Diesel (rechterkant) van Devils Harvest Original Seeds. Ze zien er allemaal heel mooi uit en krijgen heel veel zijtakken.

In de achterste rij staan links de Serious Happiness en twee White Delight planten van Serious Seeds in het midden. Rechts daarvan staat de Sneeze van CNNBS in samenwerking met SeedStockers. De Sneeze groeit geweldig mooi en heeft heel veel zijtakken. Deze gaat zeker goed opleveren gezien de vele groeipunten waar later de toppen aan zullen komen.

De kleinste plant in de tent is op dit moment de Serious Happiness. Zij blijft nu nog een beetje achter maar herstelt goed. Deze plant had last van een te kleine pot en was al een beetje root-bound voor het verpotten. Nu ze in de grotere pot staat doet ze het weer beter. De White Delight planten zijn groter dan de Happiness en zijn ook mooier gevormd op dit moment.

Mooie strekking

Mijn twee LED lampen waren in week 4 gedimd op 60% (dan is één groen lampje aan op de dimmer, zie foto) en hangen op 30 centimeter afstand van de top van de planten. Door het licht te dimmen krijgen de planten een mooie strekking in deze fase en blijven ze niet te klein. Dat verbetert de oogst aan het einde van de bloeifase aanzienlijk!

Nu is het afwachten tot mijn baby’s de eerste tekens van hun geslacht zien laten… Hoe je dat herkent vertel ik jullie in mijn volgende artikel.

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje

(advertentie)