(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als Bio Bertje een wietsoort als Critical+ gaat kweken. Nou, maak je dan maar op voor een hoop toppengeweld en groene porno – sorry voor het taalgebruik. Met de enorme knuppeltoppen van zijn laatste oogst nog in het geheugen gegrift, begint Bertje aan een nieuwe kweek met een wietsoort die alom bekend staat voor recordopbrengsten. 

Hoi lieve lezers!

In mijn laatste kweek in de Homebox R240+ tent deed ik een vergelijking van biologische voeding op aarde met minerale voeding van Mills-nutrients op kokos. Omdat het resultaat (lees: het oogstgewicht) van de kweek met Mills op kokos beter was dan dat van de planten op aarde, ga ik alle planten deze keer zo kweken. En wel met een bijzondere wietsoort die altijd voor verrassingen zorgt.

Ik geef deze keer zo’n 20% méér voeding dan aanbevolen, omdat Critical+ veel voeding kan hebben

Critical PLUS

Deze ronde heb ik voor de Critical+ (spreek uit: Critical plus) van Dinafem gekozen. Dinafem is een Spaans zadenbedrijf met uitstekende genetica, en hun meest bekende soort is de Critical. De Critical plus kan volgens Dinafem nóg meer opleveren dan de gewone Critical, en dat wil ik graag zien.
Ik heb kloontjes (stekken) van 10 tot 12 centimeter hoog gekregen, en plant deze direct in 11-literpotten gevuld met het kokos-substraat van U-Grow. De planten worden gevoed vanuit een reservoir middels druppelaars, en krijgen de hele lijn van Mills-nutrients, volgens het voedingsschema op hun website. Alleen geef ik deze keer zo’n 20% méér voeding dan aanbevolen, omdat ik weet dat de Critical+ veel voeding kan hebben.

Tweeënhalve week groeien

De groei-periode is deze keer maar 2,5 weken. Tijdens deze weken houd ik 18 uur licht en 6 uur donker aan. De vier SANlight Q6W-Gen. 2 LED-lampen hang ik in de eerste week op 70 cm afstand van de planten. Ook dim ik de lampen op 40%. In de tweede week verhoog ik dan naar 60% op de dimmer. Daarmee krijgen de planten de gewenste strek, en groeien ze mooi naar boven. Alle 18 planten doen het goed en groeien mooi, behalve eentje in de hoek die niet goed wil groeien. Ik ben bang dat deze kloon niet goed geworteld is, en misschien dood gaat.

Ik kreeg van een vriend een grote Blueberry Muffin stek…

Na 17 dagen groeien schakel ik mijn timer om naar 12/12 licht/donker om de bloeifase op te wekken. De vier LED-lampen hangen nu op 55 cm afstand van de top van de kloontjes, en staan nu gedimd op 80% sterkte. Dat is meer dan voldoende licht voor het begin van de bloei, om een goede ontwikkeling en ook een goede strek te garanderen. De 18 plantjes zijn gek op de voeding van Mills; ze krijgen zogezegd een vijfde deel meer dan aangegeven in het Mills voedingsschema, en ontwikkelen zich prachtig in de derde week! Ze hebben een mooie groene kleur en groeien als kool, met uitzondering van mijn probleemkindje in de hoek. Deze plant wil toch echt niet groeien en begint nu te verwelken. Ik heb geen idee hoe ik dit moet stoppen, ze wil maar niet goed wortelen.

Blueberry Muffin

Aan het begin van de vierde week gaat de plant in de hoek helaas dood (RIP). Ik besluit om er een andere kloon voor in de plaats te zetten. Ik kreeg van een vriend namelijk een grote Blueberry Muffin stek. Een strain van de Humboldt Seed Company uit Amerika. Dit kloontje was al 25 cm groot toen ik hem kreeg, en heeft nu hetzelfde formaat als de rest van de Critical+ planten, en past er dus perfect bij. Ik heb de EC-waarde nu verhoogd naar 1,3 met wat meer van de Mills basisvoeding, omdat de groene kleur van de planten mij niet donker genoeg is.

Al met al ontwikkelen alle plantjes zich goed, ze groeien mooi naar boven en krijgen ook veel zijtakken. De 18 planten beginnen de tent goed op te vullen, precies zoals ik het graag zie. Ik ben heel tevreden tot nu toe 😎

Tot de volgende keer! …jullie Bio Bertje

(advertenties)