(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zal wel even schrikken zijn voor je, maar het lijkt er sterk op dat we de drie subsoorten cannabis al meer dan 40 jaar massaal verkeerd benoemd hebben. Indica is eigenlijk geen indica maar afghanica, sativa zou eigenlijk indica moeten heten en tenslotte is ruderalis eigenlijk sativa. Snap je het nog? 

De foute naamgeving zou ruim veertig jaar geleden zijn ontstaan toen Richard Evans Schultes, degene die verantwoordelijk is voor de huidige naamgeving van cannabis, een afghanica plant ten onrechte aanmerkte als een indica plant. Juist ja, ga er maar even bij zitten want deze ene fout hebben we massaal overgenomen! Een verregaande fout dus die nu pas is weerlegd.

John McPartland is een onderzoeker die verbonden is met GW Pharmaceuticals, het bedrijf achter de cannabisspray Sativex. Hij presenteerde de resultaten van zijn onderzoek in 2014 op een bijeenkomst van de International Cannabis Research Society, en stelde een nieuwe naamgeving voor de ondersoorten van cannabis voor.

cannabiskaart partland

Een screenshot uit de ICRS presentatie van Mc Partland

Vergeet wat je weet

Tijdens de presentatie van zijn onderzoek legde Mc Partland uit dat de drie ondersoorten cannabis al jaren verkeerd zijn onderverdeeld. Door te kijken naar de genen van de planten en zo te achterhalen waar ze zijn ontstaan kwam hij tot zijn conclusies.

Het blijk volgens de onderzoeker zo te zijn dat cannabis sativa eigenlijk geclassificeerd had moeten worden als cannabis indica omdat deze subsoort oorspronkelijk uit India komt. Cannabis indica had vervolgens geclassificeerd moeten worden als cannabis afghanica, omdat deze ondersoort in Afghanistan is ontstaan. Tenslotte stelt Mc Partland dat cannabis ruderalis eigenlijk cannabis sativa genoemd moet worden omdat ze aan de cultivatie en selectie door mensen zijn ontsnapt.

[bron]
(advertentie)