(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is nu niet direct de eerste plek waaraan je denkt als je van pan bent een stevige wietplantage op te starten: een seniorenflat. Toch is zo’n locatie het overwegen best waard, want in Sliedrecht ging het jarenlang prima!

Tot deze maand uiteraard, anders hadden wij wellicht ook nooit dit sappige verhaaltje kunnen noteren nietwaar? Maar verbluffend is het verhaal over de wietkwekerij op de bovenste – twaalfde – verdieping van een bejaardenflat aan de Lijsterweg in Sliedrecht zeker. Al is het maar omdat eigenlijk iedereen er wel zo’n beetje een vermoeden van had dat er rare dingen gebeurden, maar niemand ooit bij de politie aan de bel trok. Kom daar nog maar eens om, zulke lieve aardige zwijgende buren in Nederland!

Bakken vol met wiet

Bejaarden en cannabis... waarom niet?

Bejaarden en cannabis… waarom niet?

In de huiskamer van de flat werd in bakken volop wiet gekweekt, aldus de politie. Het Algemeen Dagblad weet zelfs te melden dat er op deze wijze ‘volgens bronnen rond het onderzoek’ (lees; een politieman die niet met zijn naam in de krant wil) “vele tonnen zijn verdiend”. Saillant detail is bijvoorbeeld de onderbuurvrouw van de wietboeren. Die woont al vijf jaar met AOW en al pal onder de cannabisflat en klaagde dus 4,5 jaar geleden (!) al over geluidsoverlast bij de groene bovenburen… De jongeman (!) die in de bovenste verdieping van de seniorenflat bleek te huizen, beloofde beterschap maar deed niets. Het klagende vrouwtje stapte vervolgens pissig naar de verhuurder, zorginstelling Waardeburgh. “Toen al zei ik dat er misschien een hennepkwekerij zat”, tekent het AD gretig op uit de mond van ’t oude vrouwtje.

‘Allemaal lichte signalen’

Nu de beerput eenmaal open is getrokken, blijken ook meerdere buren last te hebben gehad en twijfels over de jonge huurder op de 12e verdieping. Sommige bewoners beweren ook aan de bel te hebben getrokken bij de huurdersvereniging en Waardenburgh, maar de zorginstelling is zich van geen kwaad bewust (het zal ook eens wel zo zijn). In het AD vat directeur Ko Smittenaar het nietsdoen als volgt samen: “Het waren allemaal lichte signalen, verspreid over vele jaren. Het werden nooit stevige verhalen of een ‘hot item’.”

De jarenlange wietkweekavonturen kwamen uiteindelijk pas tot een gedwongen einde nadat bewoners de wijkagent inschakelde nadat ze ’s nachts mannen met vuilniszakken in en uit de flat hadden zien lopen…

(advertentie)