(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We moeten uitkijken dat ze niet helemaal van de aardbodem verdwijnen, de 10 wietsoorten uit deze lijst. Veel van de superzeldzame strains worden namelijk door conflicten, prohibitie en hybridisatie met uitsterven bedreigd. Geniet dus nu het nog kan van de 10 schaarste wietsoorten op aarde.

Veel wietsoorten die populair waren voor ons beroemde en beruchte gedoogbeleid werd uitgevonden, zijn nergens meer te krijgen en hebben plaats gemaakt voor andere – vaak sterkere – wietsoorten. In landen waar cannabis van nature groeit en bloeit is het vaak niet helemaal koek en ei, waardoor de originele landrassen waarvan deze soorten afstammen ook met uitsterven bedreigd worden.

10. Angola Roja

Angola Roja is een sativa die je gerust als antiek mag bestempelen, de strain bevolkte Angola namelijk al ver voordat de Portugezen dat deden. De Angolezen cultiveerden en exporteerden hun cannabis dat het een lieve lust was. Sommigen menen zelfs dat de rode wietsoorten uit Centraal en Zuid Amerika van Angola Roja afstammen. Cannabis is vandaag de dag helaas erg illegaal in Angola, waardoor Angola Roja met uitsterven bedreigd wordt.

9. Oaxan Highland

Er groeit veel wiet in Mexico, maar tegenwoordig nog maar weinig van deze schaarse Oaxacan Highland. Het is een soort waar oude Amerikaanse hippies erg goed op zullen gaan want in de jaren ’60 en ’70 zeer populair. De soort produceert grote sativa’s en stond indertijd bekend als een sterke psychoactieve soort. Hybridisatie en geweld zorgen ervoor dat de originele Oaxacan Highland bijna uitgestorven is. Hybrides met Oaxacan Highland genen zijn wel te bestellen.

8. Libanese indica

Ondanks dat Rode en Gele Libanon (hasj dus) nog wel populair is in de coffeeshop, zul je niet snel een zaadje van een echte Libanese indica aantreffen. Rode Libanon en Gele Libanon verschillen van kleur door de verschillende droogtijden van de wiet en bevatten daardoor ook aardig wat CBD.

7. Roadkill Skunk

Wat stinkt er meer dan een stinkdier? Juist een dood stinkdier. Roadkill Skunk is dan ook een van de meest stinkende indringende skunksoorten die er zijn. De wiet is helaas niet erg populair meer maar er schijnt in Noord Amerika aan een comeback gewerkt te worden. Reserva Privada, het zuster-zadenmerk van DNA Genetics, heeft een soort die RKS heet en een hommage aan Roadkill Skunk is maar er wordt gezegd dat de echte Roadkill Skunk niet meer te vinden is.

6. Colombian Red

Velen zullen weleens van de wietsoort Colombian Gold gehoord hebben, een old school hippiewietje in Amerika. Colombian Red was echter een stuk zeldzamer. In de jaren ’70 door High Times werd de soort wel uitgeroepen tot een van de 40 beste wietsoorten, maar sindsdien hebben maar weinigen de soort nog gezien.

5. Molokai Frost

Molokai is een moeilijk te vinden wietsoort afkomstig van Hawaii. Het landras is een potente sativa en was erg populair onder hippies in de sixties. Hoewel de soort vandaag de dag een THC percentage heeft van wel 22 procent, lijkt er niet veel animo meer voor te zijn. Een fruitige exoot met een fantastische frosty look.

4. Thai Stick

Thai Stick was volgens High Times een topper van 1977 maar sindsdien lijkt het wel of de soort ontvoerd is want niemand heeft ooit iets meer van deze Thai Stick vernomen. De naam Thai Stick wordt ook wel gebruikt voor joints die om een bamboestokje gedraaid werden en weer anderen zeggen dat Thai Stick Thaise wiet is die in opium gedoopt is. De soort Thai Stick is echter een 100% sativa uit Thailand.

3. Greek Kalatama

Wie had gedacht dat er ook wietsoorten zijn die hun oorsprong vinden in Griekenland? Greek Kalatama is de naam, een oude sativa dominante strain en afstammeling van Oost Aziatische wietsoorten die al dateren uit het jaar 1100. De wietsoort is bijna helemaal verdwenen als het gevolg van het strenge Griekse drugsbeleid.

2. Parvati

Parvati is een indica uit de Parvati Vallei in de Indiaanse Himalaya’s met bijzonder veel hars. Het is een soort zoals Sensi’s Hasjplant en werd van oudsher gebruikt om handgewreven hasj of charas mee te maken. Vandaag de dag zou de soort het naar alle waarschijnlijkheid ook erg goed doen onder cannabisliefhebbers, ware het niet dat de soort nog maar moeilijk te vinden is.

1. Black African Magic

Black African Magic was in de jaren ’70 en ’80 een regelrechte kaskraker. Jammer genoeg is deze sativa vandaag de dag bijna uitgestorven. Er bestaat wel veel onduidelijkheid over wat Black African Magic dan precies is. Volgens sommigen is Black African Magic namelijk een algemene benaming voor wiet met karakteristieke donkergekleurde toppen. Volgens DJ Short, de breeder achter onder andere Blue Berry, was Black African Magic de sterkste wiet die hij ooit rookte. Een potente strain dus, maar kom er maar eens aan…

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)