(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een van de eerste wietsoorten die we op RollingStoned onder de aandacht brachten was Mexican Sativa. Een grootse sativa met een bijzonder korte bloeifase en uitstekende schimmelresistentie. Hierdoor is het een van de weinige sativa’s die in ons klimaat goed buiten te kweken is.

Mexican Sativa is een gewilde soort die jaarlijks in veel tuinen staat te pronken. Onze korte zomers en natte najaar maken ons klimaat niet erg geschikt voor de meeste sativa dominante wietsoorten. Een uitzondering hierop is Sensi Seeds Mexican Sativa. Haar korte bloeiperiode en haar goede bestendigheid tegen schimmels als meeldauw en pythium, maken haar een uitstekende keus voor buitenwietkwekers die eens iets anders dan de geijkte buitenwietsoorten willen roken.

Om een plant te maken met genen uit het Mexicaanse Oaxaca – waar de zomers dus een stuk beter zijn dan bij ons – maar die het toch ook in Noord Europa goed te kweken is, kruisten de deskundige veredelaars van Sensi Seeds de soort met een Afrikaanse Durban en een kort bloeiende Pakistaanse Hasjplant. Hierdoor is de bloeifase ingekort tot maximaal 70 dagen en heeft de plant een goede bescherming tegen schimmels gekregen.

Wanneer je met deze Mexicaan aan de slag gaat zul je al snel opmerken dat niet alle zaden exacte kopietjes van elkaar zijn. Nou is dat met zaden nooit zo, maar in het geval van Mexican Sativa hebben we het over drie duidelijk herkenbare fenotypes. Een van de planten die uit de zaden kunnen groeien laat meer indica kenmerken zien, terwijl de andere twee duidelijk meer sativa eigenschappen hebben. Met een zakje Mexican Sativa en een zonnige tuin valt er dus genoeg variatie te roken – gelukkig leveren alle drie de ‘feno’s’ uitstekende oogsten op.

Het gemak waarmee Mexican Sativa uitgroeit tot een grote bos met lang gerekte toppen is de tweede reden waarom buitenkwekers voor de soort kiezen. Geweldige buitenoogsten zijn in de lage landen nooit gegarandeerd, maar met Mexican Sativa een stuk zekerder. Je hebt weinig omkijken naar de planten, de toppen hebben een heerlijke zoete smaak met fruitige aroma’s van sandelhout en citrus. Het effect is een aangename ontspanning waaronder je nog goed kunt functioneren en het lekker socializen is.

  • Soort: sativa dominante (70%) hybride
  • Genotype: Mexicaanse variëteit uit Oaxaca, Afrikaanse Durban, Pakistaanse Hash Plant
  • Effect: Heldere Sativa high
  • Smaak/geur: sandelhout, anijs, harsachtig, citrus
  • Bloeitijd: 50-70 dagen
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)