(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Weten jullie nog hoe hard politie en politiek (blijven) roepen dat Nederland een gigantisch exportland is voor cannabis? Volgens de demagogen zou zelfs tussen de 80 en 95 (!) procent van onze wiet naar het buitenland gaan. Toch raar dan dat er voor de zoveelste keer een bende is opgerold die grootschalig wiet exporteert vanuit Spanje naar… Nederland!

Spaanse wiet voor Holanda

Opnieuw heeft de Spaanse Guardia Civil toegeslagen op de wietmarkt. Dit keer onder de bijna poëtische codenaam ‘operación Sativa Petra’, in het zuiden van Spanje. Om precies te zijn in de plaats  Antequera in de buurt van Malaga. Daar werden liefst 22 personen gearresteerd. Of daar Nederlanders tussen zitten is nog niet bekendgemaakt, wel hoe de wietsmokkel naar (we herhalen NAAR) Nederland plaatsvond: verstopt tussen ladingen sinaasappels in vrachtauto’s.

Duizenden plantas de marihuana

Al sinds mei werd deze nederwietbende in de gaten gehouden door de autoriteiten en uiteindelijk gepakt toen de Guardia Civil een truck met 6.780 kilo sinaasappeltjes te grazen nam, bestemming Nederland. Kunstig verborgen tussen dit vitamine c-rijke fruit lag echter ook 15 kilo wiet en 2 kilo hasj…

Toen de agenten vervolgens het pand van de ‘georganiseerde misdaadbende’ verder gingen onderzoeken, werd het vermoeden van een wietkwekerij snel bevestigd. In totaal snoeide de Guardia Civil namelijk 2.219 plantas de marihuana, gaf de weegschaal 88 kilo aan toen de vers geknipte toppen gewogen werden en floepte er ergens nog eens 1,8 kilo hasj tevoorschijn. Verder uiteraard een hoop kweekapparatuur en zo.

Door de politie vrijgegeven foto van de nederwiet drogerij…

Zeven plantages, 22 man personeel

De wiettelers en smokkelaars werkten samen met een transportbedrijf uit het naburige Villanueva del Trabuco, die de trucks met fruit laadden en richting Holanda. Het is ook niet voor het eerst dat er in deze regio een wietfabriek wordt ontmanteld, maar het geval van dit weekend betrof het dus zeven ‘professionele en gestructureerde’ wietplantages, met in ieder geval 22 betrokken personen.

Die krijgen naast een aanklacht voor drugsproductie en -handel trouwens ook nog een aanklacht wegens vuurwapenbezit aan hun broek, want er werden ook een pistool en een revolver in beslag genomen in de nederwietloods in Antequera, Spanje…

(advertenties)