(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het bemesten van wietplanten wordt een stuk makkelijker met de nieuwe mestkorrels van Vertafort. Deze korrels bevatten namelijk alle voedingsstoffen die planten nodig hebben en geven dit gedurende een heel plantenleven langzaam aan de aarde af. Voedingsfouten behoren hierdoor officieel tot het verleden.

Problemen met teveel of te weinig meststoffen staan hoog op het lijstje met veel gemaakte fouten door thuiskwekers. Het is ook niet makkelijk om precies op maat te voeden wanneer je gebruik maakt van geconcentreerde flesvoeding. Je geeft al snel teveel waardoor er een disbalans aan meststoffen in de grond ontstaat die je opbrengst enorm kan verminderen.

Vertafort korrels maken het bemesten een stuk makkelijker. De fabrikant heeft al het doseerwerk al voor je gedaan en alle macro en micro nutriënten die planten nodig hebben zitten dan ook in de juiste verhouding in de mestkorrels. Het enige dat jij nog hoeft te doen is ze aan het begin van je kweekcyclus door de aarde te mengen en water geven. De mestkorrels geven de voedingsstoffen vervolgens geleidelijk af aan de aarde waardoor je planten nooit meer iets tekort komen. De zogenaamde ‘slow release’ van de meststoffen voorkomt dat er teveel meststoffen tegelijk worden afgegeven.

Groei én bloei

Van conventionele plantenvoeding heb je doorgaans minimaal twee flessen nodig, een met meer stikstof voor de groeifase en een tweede met naar verhouding meer fosfor en kalium voor de bloeifase. Vertafort korrels bevatten alle meststoffen in één enkel product. Wanneer je je aarde aan het begin van de cyclus verrijkt met de korrels heb je een heel plantenleven lang geen omkijken meer naar ze. De korrels bevatten namelijk genoeg voedingsstoffen voor 10 tot 12 weken. De planten nemen gewoon op wat ze nodig hebben wanneer ze het nodig hebben. In de groeifase zal dat uiteraard wat meer stikstof zijn en in de bloeifase meer fosfor en kalium. Ook de secundaire macro meststoffen zoals zwavel en magnesium zijn vertegenwoordigd in de Vertafort korrels.

Vertafort korrels bestaan uit volledig organische meststoffen dus wanneer je ze gebruikt in een biologisch aardemengsel mag je je eindproduct 100% biologisch noemen. Gebruik voor het beste resultaat 50 gram korrels op 20 liter voorbemeste aarde (voedingsrijke aarde) of 100 gram op 20 liter lightmix (voedingsarme aarde). Na een tot twee weken worden de eerste meststoffen door de plant opgenomen en zie je de resultaten ervan aan je planten.

Vertafort tabs

Hoewel de mestkorrels alle voedingsstoffen bevatten die wietplanten nodig hebben, kun je ze een extra boost geven met Vertafort tabs. Dat zijn in water oplosbare tabletten met extra meststoffen speciaal voor tijdens de groei of bloeifase. De tabs zijn helemaal afgestemd om samen met de korrels te combineren zodat het risico op voedingsfouten praktisch is uitgesloten. Om ze te gebruiken los je afhankelijk van de levensfase van je planten een groeitablet dan wel een bloeitablet op in het drinkwater van je planten. De groeitabletten zorgen voor een extra vitale plant en een beter ontwikkeld wortelstelsel en de bloeitabletten helpen de planten bij een uitbundige ontwikkeling en uitharding van de bloemen.

Vertafort korrels zijn vanaf 5 euro op bestgrowproducts.com te koop in verpakkingen van 100 gram tot 10 kilo. De Vertafort tabletten voor groei of bloei kosten 12,50 euro.

(advertenties)