(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabis zou allang gewoon legaal moeten zijn. Dan konden vrouwen namelijk gewoon naar de winkel voor een doosje wiet tampons om hun maandelijkse menstruatiekrampen mee te verlichten. In Amerika verkoopt het bedrijf Foria zulke tampons, in Europa zul je zelf je eigen wiet tampons moeten maken. En dat doe je dus zo.

Wiet tampons zijn eigenlijk geen tampons maar zetpillen met THC erin, die menstruatieklachten verlichten daar waar het nodig is. Juist ‘m, in de vagijn dus. Het Amerikaanse bedrijf Foria verkoopt ze al een tijdje met veel succes. Alleen niet in Europa dus zit er maar één ding op: zelf wiet tampons maken.

Wiet tampons werken niet zoals pijnstillers, maar zorgen ervoor dat spieren in de baarmoeder ontspannen waardoor krampen afnemen. Wanneer een vrouw namelijk last heeft van haar menstruatie komt dat omdat de baarmoeder zich aanspant, dit zijn de bekende krampen waar sommige vrouwen erg veel last van kunnen hebben. Een wiet tampon kan deze samentrekkingen van de baarmoeder verlichten zodat er weer meer bloed door het probleemgebied stroomt en de ontsteking en pijn worden verlicht. Tegelijkertijd zorgt de THC voor een prettige gemoedstoestand waardoor ook het humeur weer wat zonniger wordt.

Zelf wiet tampons maken

Wiet tampons worden jammer genoeg niet in de lage landen verkocht, maar gelukkig hebben we wel coffeeshops in Nederland. Ga er maar naartoe want je hebt zo’n vijf gram wiet nodig om zelf wiet tampons te maken. Kies er maar een standaard wietsoort voor uit, want de smaak doet er in dit geval niet veel toe. Hier komen de benodigdheden:

  • 5 gram wiet
  • Zetpilmallen (hier te koop)
  • 170 gram kokosvet (of mangopitboter en cacaoboter)
  • Kaasdoek

Decarboxyleren

Om de THC in de wiet te activeren, moet je het eerst een tijdje in de oven verhitten. Decarboxyleren heet dat. Normaal gesproken wanneer je een joint rookt, gebeurd dat door de hitte van de verbranding. Maar omdat je de THC in een zetpil niet rookt moet je dit van tevoren doen.

Vermaal je wiet dus eerst maar maak er geen poeder van. Met een grinder gaat het vermalen het makkelijkst, maar je kunt het ook simpelweg even fijn snijden met een mes. Leg een stuk bakapier op een ovenplaat en spreid de gemalen wiet hierover uit. Bak het een uur in de oven op 107 graden. De wiet wordt wat bruiner en je keuken zal er waarschijnlijk ook wat naar gaan ruiken, dus zet de afzuiger aan en het raam open.

THC Oplossen

Doe de geactiveerde wiet hierna samen met de het kokosvet of een 1 op 1 mengsel van mangopitboter en cacaoboter in een glazen kom. Zet deze kom ‘au bain marie’ in een pan met water op een laag vuurtje om het vet te laten smelten en laat het een uurtje op een laag vuur staan terwijl je het af en toe door elkaar roert. De werkzame stoffen worden in deze stap opgelost in het vet.

Zetpilmallen vullen gaat gemakkelijk met een doseerspuit.

Filteren en mallen vullen

Laat het vervolgens afkoelen, zet het een nachtje in de vriezer en laat het de volgende dag nog eens smelten op het vuur. Nu giet je het mengsel door een kaasdoek om de plantenresten uit het mengsel te filteren. Kijk uit want het kan heet zijn! Druk de laatste olie dus uit de kaasdoek met de achterkant van een lepel, en niet je handen.

Nu kun je de zetpilmallen gaan vullen. Dit gaat het handigst met een doseerspuit. Eenmaal gevuld kun je de wiet tampons laten opstijven en bewaren in de koelkast tot je ze nodig hebt.

[Alle foto’s: PopFoto, Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)