(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Stel je toch eens voor dat medicinale cannabis overal legaal zou zijn. Dat is niet alleen moreel gezien de enige juiste weg, het bespaart ook gigantisch veel mensenlevens zo blijkt uit onderzoek van Indiana University. Alleen al in de VS zouden er jaarlijks tussen de 23.500 en 47.500 mensen NIET voortijdig sterven, zoals nu dus wel het geval is!

Verkeerde prioriteiten

Schokkende cijfers, zeker als je bedenkt waar we ons als westerse maatschappij wél ontzettend druk over maken, maar waarvan de sterftecijfers volkomen in het niet vallen bij die van de door mediwiet te voorkomen sterfgevallen. Denk aan terrorisme bijvoorbeeld, georganiseerde (drugs)misdaad of verkeersongevallen. Niet dat dit onbelangrijke zaken zijn natuurlijk, maar er valt maar een fractie van het aantal doden door vergeleken met de medisch gezien te vermijden doden!

Cannabisgebruik is gezond(er)

De cijfers liegen er dus niet om. Ze komen uit het wetenschappelijk onderzoek ‘Cannabis use is associated with a substantial reduction in premature deaths in the United States‘. Maar ze zijn uiteraard net zo goed van toepassing op alle andere landen van de wereld waar medicinale cannabis niet (volledig) legaal is. De wetenschappers van Indiana University voerden een zogeheten meta-analyse uit op wetenschappelijk onderzoek dat in de afgelopen twintig jaar is gepubliceerd.

‘Cannabisgebruik is geassocieerd met minder gevallen van obesitas, suikerziekte, dood door traumatisch hersenletsel, alcoholgebruik, het gebruik van medicijnen op recept, fatale verkeersongelukken en opioïden-overdosis sterfgevallen’, schrijft het hoofd van de Biologie-afdeling van Indiana University Thomas M. Clark.

Wietverbod als massamoordenaar

De studie moet nog worden gepubliceerd in een vakblad, maar gezien de heftige conclusies heeft Clark alvast een artikel geschreven nadat zijn mensen 222 eerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben doorgevlooid.

‘Inclusief de staten waar legale medicinale cannabis na 2015 is geïntroduceerd, is het wietverbod verantwoordelijk voor een geschatte minimum 6100 tot 9000 doden per jaar door het ontbreken van toegang tot mediwiet’, aldus Clark. ‘Daar komen de extra sterfgevallen door kanker, diabetes en hersenletsel door een afname van het aantal mensen dat cannabis gebruikt nog bij’, concludeert de studie.

Clark besluit dan ook met:

‘Al met al leidt het cannabisverbod tot soortgelijke aantallen voortijdige sterfgevallen als dronken rijden, zelfmoord of fatale opioïden-overdoses’

[foto: Anton Watman/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)