(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel je er gerust een feestje mee kan opluisteren wordt cannabis toch vooral geconsumeerd om (chronische) pijn mee te verlichten en om goed te kunnen slapen. Dat blijkt uit een enquête van Consumer Research Around Cannabis onder 1258 wietgebruikers in en rond Denver, de hoofdstad van Colorado.

Lekker slapen

Uit het onderzoek blijkt dat 47,2 procent van de ondervraagde mensen in Denver en aangrenzende stukken van de staten Wyoming en Nebraska cannabis kopen om hen te helpen met slapen. Nou is dit ook weer niet echt een verrassing, want websites als Leafly en HelloMD rangschikken hun strains al in lijstjes met ‘slaapgeschiktheid’, dus dat wiet veelvuldig tegen insomnia (slapeloosheid) wordt gebruikt is bekend.

Bij HelloMD raden ze mensen die moeite hebben om in slaap te blijven ook nog aan om een edible te nemen (in plaats van roken), zodat de THC langzamer wordt vrijgegeven en de werking ook langer aanhoudt. En om snel in slaap te vallen raadt men een vaporizer-pen aan.

Pijnbestrijding

Veel mensen in het onderzoek van Consumer Research Around Cannabis geven ook aan dat ze de voorkeur aan wiet geven omdat ze dan ’s ochtends niet groggy wakker worden, wat een veelgehoorde klacht is bij het gebruik van farmaceutische slaapmedicatie. Komt bij dat cannabis niet de verslavende trekjes heeft die deze medicijnen meestal wel hebben.

Slaap, pijn, depressie en angst… dat zijn de redenen waarom mensen in Denver en omgeving cannabis gebruiken en veel minder om te feesten… [foto: Africa Studio/Shutterstock]

Uit de enquête blijkt verder dat 47,2 % wiet aanschaft om chronisch of terugkerende pijn te bestrijden, waarmee pijn en slaap dus samen aan kop gaan als motiverende factor. Daarna komt met 45,7% het consumeren van cannabis tegen depressies en angsten. Deelnemers konden, zoals je zult begrijpen uit deze cijfers, meerdere redenen aangeven waarvoor ze cannabis consumeren.

Weinig feestbeesten

En dan even het ‘feesten’ met wiet. Slechts 28,5% van de ondervraagde Amerikanen zegt dat ze cannabis gebruiken om plezier te maken met vrienden en familie. Iets meer mensen (32,8%) geven aan dat ze eerder wiet nemen voor ‘creatieve doeleinden’ en ‘uitdijende perspectieven en gedachten’ dan om te partyen.

[openingsfoto: GlebSStock/Shutterstock]
(advertenties)