(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Stel, je bent rapper Boef en spoelt – om je imago wat op te krikken – al je wiet door de plee. Je maakt er een filmpje van voor je volgelingen maar dan… krijg je spijt! Gelukkig drijft wiet dus je schept het uit de pot maar nu is het kletsnat! Balen natuurlijk maar gelukkig kun je je wiet weer snel droog en smaakvol krijgen.

Nou ja, snel? Als je meteen een joint wil roken moet je misschien even opnieuw langs de coffeeshop. Het drogen van een top die in het water gevallen is duurt namelijk wel twee tot drie dagen. Maar goed het kán wel maar je moet dus een beetje geduld opbrengen en gewoon de volgende stappen volgen.

Wiet drogen met keukenpapier


Stap 1:
rol de natte wiet zo snel mogelijk, losjes in een stuk keukenpapier.

Stap 2: leg het op een droge donkere plaats.

Stap 3: zorg voor wat ventilatie in de ruimte, gebruik een ventilator of een luchtontvochtiger als je die hebt.

Stap 4: vervang het keukenpapier een aantal keer per dag, en check of de wiet niet is gaan schimmelen.

Dat was de methode met keukenpapier, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Je kunt je natte wiet namelijk ook drogen met rijst. Hier volgen de stappen:

Wiet drogen met rijst


Stap 1:
stop je natte wiettop in een pot en vul die met droge ongekookte rijst.

Stap 2: laat de pot open en wacht een dag.

Stap 3: neem de wiet uit de pot en check of het niet is gaan schimmelen.

Stap 4: rook de wiet wanneer het weer droog is.

Niet in de oven

Wanneer je wiet in het water is gevallen ben je waarschijnlijk geneigd om het even in de over te stoppen of het te drogen met de föhn. Geen goed idee, net als de magnetron, op de verwarming of iets dergelijks. De warmte zorgt er namelijk voor dat werkzame stoffen en smaak en geur snel verloren gaan. De wiet gaat er scherp van smaken en wordt er zeker niet lekkerder van. Je komt een stuk verder met een beetje geduld en een van de bovenste twee methodes.

Het spreekt trouwens voor zich dat je je wiet beter weg kan gooien, wanneer je het in iets anders dan water hebt laten vallen. Als je – in het voorbeeld van Boef – bijvoorbeeld net eerst zelf op de WC hebt gezeten bijvoorbeeld, of het in afwaswater hebt laten vallen. Poep of zeep roken is nooit een goed plan…

[Openingsbeeld: aradaphotography, djcdesignandphotography – Shutterstock]
(advertenties)