(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Amsterdam leidde een discussie op internet over een te lage prijs voor connaisseurs-hasj tot een proefsessie van zogenaamde exclusieve hasjblocks. Uiteraard was RollingStoned met een goed getraind stel longen van de partij op deze block party.

Vier gelukkige cannabis-liefhebbers mochten afgelopen zaterdag naar Amsterdam om de nieuwste hasj-blocks van Amsterdam Genetics te testen. Naar aanleiding van een artikel in Highlife over deze hasj, gemaakt van speciaal hiervoor ontwikkelde planten, was een verhitte discussie ontstaan op het Amsterdam Coffeeshop Directory forum. Om de hoge kwaliteit van deze bijzondere Mokumse-hasj te bewijzen werd er een testsessie ingepland, uiteraard was er ook een RollingStoned afgevaardigde met een extra hoge tolerantiegrens aanwezig.

amsterdam-genetics-testing-day-3

Hasjblocks?

Wat zijn hasjblocks, zul je je misschien afvragen. In een notendop is dat de beste kwaliteit hasj, verkregen uit een eerste of soms tweede zeving van speciaal hiervoor ontwikkelde wietsoorten. In het betreffende artikel in Highlife stond het volgende over de blocks: ‘Om je een idee te geven van hoeveel planten er nodig zijn om één gram hoge kwaliteit hasjblock te maken – Er zijn 100 tot 150 gram gedroogde toppen nodig voor elke gram.’

Iedere zichzelf respecterende blower krabt zich natuurlijk achter de warme oortjes bij het lezen van deze tekst. Voor 1 gram hasj, 100 gram wiet nodig hebben en dat dan voor €10,- tot €20,- kunnen verkopen in een coffeeshop lijkt ongelooflijk. Zo ook voor de leden van het forum, die met grote getale in de aanval gingen en het bedrijf beschuldigden van leugens.

Het rooklokaal van coffeeshop Boerejongens was het decor voor de block party van Amsterdam Genetics

Om de discussie direct in de kiem te smoren, heeft Amsterdam Genetics vier forumleden uitgenodigd om de hasj zelf te komen testen. Bij coffeeshop Boerejongens op de Utrechtsestraat, een van de shops waar Amsterdam Genetics producten te vinden zijn, werd het rooklokaal voor de heren gereserveerd. De forumleden werden hartelijk ontvangen door insiders van het genetica-bedrijf aan wie zij alles mochten vragen. Zo kregen ze een transparante kijk op het productieproces van de blocks.

Geheim van de smit

Het productieproces en de reden van de (te) lage prijs voor de ogenschijnlijk hoogwaardige hasj is eigenlijk logischer dan je zou verwachten. De gedroogde toppen worden namelijk meer dan eens geklopt bij het zeven. Wie weet hoe hasj wordt gemaakt, weet dat dit een proces is waarbij de trichomen van de wiet – die de smaak en actieve componenten bevatten – losgeklopt worden en door een zeef worden gesorteerd op grootte. Later worden de losgeklopte trichomen samengedrukt tot een blok, of in dit geval: een hasjblock.

blue-dream-block-amsterdam-genetics-f

Voor deze topkwaliteit hasj worden dus eerst de dikste en mooiste trichomen van alle planten afgeklopt. Dit worden de hoogste kwaliteit block-hasjes, een beetje zoals bij een eerste persing van olijfolie. Deze juweeltjes komen selectief in de coffeeshops terecht. Sommige soorten zijn ook aardig aan de prijs: €8,- tot €20,- per gram. Daarna wordt het overgebleven plantmateriaal nog een aantal keer geklopt. Van deze sifts worden nog een aantal kwaliteiten hasj gemaakt. Sommige runs komen qua kwaliteit nog aardig in de buurt van deze hasjblocks. Van de laatste runs worden de commerciëlere, goedkopere hasjsoorten gemaakt. Niet iedereen kan tenslotte €20,- neertellen voor een rokertje.

RollingStoned proeft

Amsterdam Genetics staat bekend om haar uitstekende genetica. De speciaal ontwikkelde wietsoortjes en de daarvan geproduceerde hasj zijn erg populair bij Amsterdammers en expats, maar trekken ook een stroom aan toeristen van over de hele wereld naar de populaire coffeeshops waar hun producten verkrijgbaar zijn. Je zult begrijpen dat we het ons geen twee keer hebben laten zeggen om deze hasjblocks te komen proeven. Een gezond stukje hasj laten we immers niet liggen. We stuurde ons meest doorgewinterde redactielid gewapend met een goed getraind stel longen zullen we maar zeggen, op pad om een deskundig oordeel over de hasjblocks te vellen.

ak-choco-block

Blue Dream (€8,-/gr.)

Deze hasjsoort is verrassend lekker. De Blue Dream heeft een duidelijk fruitig aroma die je zowat al door het zakje heen ruikt. De smaak komt bijna in de buurt van blauwe druiven of bessen en is erg zacht in de keel bij het roken. Deze hasj heeft een van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen als je kijkt naar wat er zoal te verkrijgen is. Goedkoop is in dit geval geen duurkoop!

AK x Chocoblock (€9,-/gr.)

De AK x Chocoblock is echte liefhebbershasj. De diepe chocoladegeur komt je van ver al tegemoet en blijft uren aan je vingers hangen. De hasj heeft een ietwat scherpere smaak door de AK-genetica, maar van een beetje hoesten is nog nooit iemand dood gegaan. Een prima stukje hasj.

Kosher Kush x Choco (€18,-/gr.)

De naam en prijs zegt genoeg. Deze hasj bestaat alleen uit de vetste trichomen. Zo groot dat je ze ziet zitten wanneer je de hasj uit elkaar trekt. Wie deze hasj kent zal beamen dat de geur en smaak van dit kunstwerkje eerder in de buurt komt van high-grade wiet dan welke hasj dan ook. Voor wie het kan betalen zal dit een van de beste stukken hasj zijn die hij/zij in tijden heeft gerookt.

kosher-choco-block-amsterdam-genetics

(advertentie)