(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Herinneren jullie je tv-presenator Charlo Greene nog, die in 2014 live op televisie haar baan opzegde tijdens een cannabis onderwerp met de legendarische woorden: ‘Fuck it, I quit’. Daarna werd ze wietactivist, maar ze bleek ook al een tijdje eigenaar van een cannabis social club te zijn. En dat laatste zou haar nu in het ergste geval 54 jaar celstraf kunnen opleveren…

Who the fuck is Charlo Greene?

Eerst maar eens dat benevelde THC-geheugen opfrissen. Hiermee begon het allemaal, een tv-fragment dat al bijna 14 miljoen keer is bekeken op YouTube:

Met deze stunt haalde Charlo Greene, die in het echt Charlene Egbe heeft, alle media in de VS als eenvoudige tv-verslaggever die ze was voor KTVA in Alaska. Maar haar spontane woede en het opzeggen van haar job tijdens een onderwerp over de toen aanstaande verkiezingen met legalisering van wiet als 1 van de onderwerpen, bleek ook een mooie pr-stunt. En wel voor Alaska Cannabis Club, waarvan zij de eigenaar was.

Voor de troepen uit lopen

Maar we hebben het hier over een in bedrijf zijnde cannabis social club zes maanden (!) voordat de kiezers legalisering van recreatieve wiet accordeerden. Met andere woorden: dat mocht toen niet in Alaska. Toch ontving Charlo al wel donaties via clublidmaatschap. Bijkomende ellende is dat de social club twee keer werd bezocht door undercover agenten die erin slaagden cannabis te kopen.

schermafbeelding-2016-10-06-om-14-09-11

Charlo Greene timmert ook op de sociale media aan de weg met haar ‘Fuck it’ mentaliteit…

En hoewel Charlo Greene niet zelf deze deals deed, is ze als eigenaar toch verantwoordelijk. In totaal krijgt ze nu 14 aanklachten voor de mooie witte kiezen en als ze op al die punten schuldig wordt bevonden in het proces – vanaf januari 2017 – dan kan de 28-jarige voor maximaal 54 jaar achter de tralies verdwijnen…

Buiten het boekje

Greene zelf heeft geen hoge pet op van het gezag dat haar cannabis club lastig valt. In een artikel voor Weed Blog schrijft ze onlangs nog: “Iedere keer traden de agenten buiten hun boekje en de reikwijdte van het huiszoekingsbevel, door onwettige fouilleringen op patiënten uit te voeren, alle patiënten en vrijwilligers met arrestatie te dreigen als ze niet instemden met ter plekke gefotografeerd te worden (mugshots, red.), het vernielen van camera’s, in beslag nemen van voertuigen die niet onder het huiszoekingsbevel vallen en het niet achterlaten van de wettelijk verplichte contactinformatie.”

Alleen op de wereld

Greene beschuldigt de aanklager ook van ‘schaamteloos liegen’ tegenover de juryleden over het eigendom van de club. De cannabis-activist zegt in interviews ook dat ze zich verlaten voelt door de mensen die haar steunden toen ze twee jaar gelden de tv-studio uit liep. Haar vervolging voelt ze als een ‘modern-day lynching’. Charlo: “Het voelt alsof ik hier helemaal alleen in sta en dat zou niet moeten. Ik zou deel uitmaken van deze grote cannabis gemeenschap, maar zo voel ik dat nu niet.”

Gelukkig staat deze dame uit Alaska niet helemaal solo in de sneeuw daar in afwachting van haar proces. Er is zelfs een speciaal fonds opgericht om haar bij te staan, dus als je nog een ouwe sok met wat wietgeld hebt liggen…

schermafbeelding-2016-10-06-om-14-14-11

 

 

(advertenties)