(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zelf zouden wij er nog een extra APK-keuring en wasstraatbeurt tegenaan gooien als we met de auto tjokvol hasj op pad gingen, om daarna heel braaf naar de plaats van bestemming tuffen. Zo niet een jongeman uit Voorburg zondag…

Wisten jullie dat er bij de politie een Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid  bestaat? En dat medewerkers daarvan ook op zondag actief zijn op ’s lands snelwegen, zoals om maar eens iets te noemen de Rijksweg A15 nabij Elst? Nee? Wij ook niet hoor, maar een 26-jarige man uit Voorburg zal deze politie-afdeling nooit meer vergeten denken wij. Watskeburt?

Formule 1 op de A15

shutterstock_128124305Op zondagmiddag zit half Nederland tegenwoordig voor de tv om naar Max Verstappen in zijn Formule 1 racemonster te kijken. Maar dat kan ik zelf toch ook, zal onze anti-held van de dag gedacht hebben, en al doende werd ie door zojuist vermeld politieteam gezien terwijl hij ‘met veel te hoge snelheid veelvuldig van rijstrook wisselde’.

Nog minder lachen konden de dienders toen ze een ploertendoder in zijn auto zagen liggen, een verboden wapen immers. En als er één ploertendoder is, zijn er misschien meer dus hopla, daar doorzoeken de agenten de auto al op zoek naar meer wapens.

Heel veel shit…

Wapens worden er echter niet gevonden, maar uit een (blijkbaar slecht) verborgen ruimte in de kofferbak komt wel hasj tevoorschijn. En niet een klein beetje hasj maar liefst 55 kilo shit! Goed voor voor pak’ m beet toch 200-duizend euro, uitgaande van een groothandelsprijs van 3,5 euro per gram.

Oei, dat is dus een dure zondagmiddag-grap voor deze amateur-racer op de A15. Niet alleen is ie de 55 kilo hasj kwijt, ook de ploertendoder zal nooit meer op iemands dekseltje klappen en tot slot is onze anti-held ook de auto zelf kwijt…

[openingsbeeld: Andrey Pavlov/Shutterstock, illustratie: DeWayne Whiteside/Shutterstock]
(advertenties)