(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als Banana Split haar naam ook maar een beetje waarmaakt, hebben we het hier over een zoete fruitige wietsoort, die als een dessert gedipt is in een glinsterende witte laag harskristallen. DNA Genetics kennende klopt die beschrijving waarschijnlijk best goed, want suikerzoet smakende wietsoorten maken, is hun expertise.

Banana Split is een zoete sativadominante hybride wietsoort op basis van Tangie en Banana Sherbet, eveneens twee ontzettend fruitig smakende strains van DNA. Van Tangie weten we dat die een duidelijk herkenbaar mandarijnenaroma heeft, en een nieuwe versie is van de populaire Tangerine Dream uit de jaren ’90. Banana Sherbet (bananen sorbet) op haar beurt, is een van de potentere wietsoorten en heeft een THC percentage dat op kan lopen tot wel 24 procent!

De kruising tussen deze fruitige wietsoorten levert een F1-hybride op die voor 60 procent sativadominant is. Echter heeft DNA de bloeifase met een week of 8, 9 redelijk kort weten te houden, en ook de opbrengsten schurken eigenlijk meer naar de indica kant van het genenspectrum. Grote oogsten dus met deze Banana Split die in de herfst van haar leven geweldige kleuren kan laten zien.

Banana Split heeft een intens aroma en is een heerlijke soort om een moederplant van te maken. De planten worden niet al te hoog en zullen in de bloeifase ook niet meer dan nodig strekken. Wellicht dat Banana Split toch iets meer indica in zich heeft dan DNA Genetics zelf inschat, maar wat zou dat ook? De grote hoeveelheid compacte bonkige toppen, de dikke laag trichomen en het intens fruitige aroma maken van Banana Split een ontzettend gewilde wietsoort. De planten zijn sterk en vitaal dankzij hybride groeikracht en laten zich gemakkelijk kweken, ook door beginnende kwekers.

  • Soort: sativa dominante (60%) F1 hybride
  • Genotype: Tangie, Banana Sherbet
  • Bloeifase: 8 tot 9 weken
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Zadenbedrijf: DNA Genetics
(advertenties)