(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zadenbedrijf Sweet Seeds uit het immer zonnige Valencia staat bekend om haar geweldige autoflower genetica waarvan Red Poison er een is. Een prachtig paarse, bijna rode indica op basis van Green Poison en een Pakistaanse Hindu Kush.

Met de bijzondere autoflowers vergaarde Sweet Seeds in een relatief korte tijd succes. Het zadenbedrijf heeft meerdere cannabiscups op haar naam staan, en sleepte op Expocannabis en Spannabis in 2007, 2008 en 2013 zelfs de titel ‘beste zadenbank’ in de wacht. De uitgesproken smaken van soorten als Jack 47, Cream Caramel en Green Poison doen het kennelijk goed bij de juryleden.

Green Poison is ook een van de ouders die leven gaf aan de Red Poison Autoflower die we vandaag bespreken. Een indica die een indrukwekkend zoet aroma van fruit en bloemen aan Red Poison doorgaf. De andere ouder is een klassieker uit Pakistan die de basis vormt van enorm veel moderne wietsoorten: Hindu Kush. De combinatie van deze genetica alsmede een uitgebreid veredelingsprogramma in de Spaanse kweektuinen van Sweet Seeds zorgde voor het ontstaan Red Poison Autoflower.

red-poison

Sweet Seeds selecteerde een diep paars Hindu Kush fenotype die de Red Poison haar wonderlijke rode kleur gaf, terwijl de ruderalis het autoflower gen inbracht. Sweet Seeds geeft aan dat de soort slechts acht weken na het zaaien geoogst kan worden, maar je kunt de autoflower voor het allerbeste resultaat beter 10 tot 11 weken laten staan. De toppen van Red Poison zijn ontzettend fotogeniek, bijna te mooi om op te roken. Dieprode en verschillende paarse tinten schijnend door een glinsterende laag trichomen laten de buds schitteren als dikke edelstenen.

Het aroma van Sweet Seeds Red Poison is een zoete skunkachtige smaak maar dan wel bijzonder fruitig. Het effect is gebalanceerder dan dat van de meeste andere indica’s en geeft je een lekkere spierontspanning maar niet per se een enorme couch lock. Een euforisch, licht psychedelisch effect brengt een mooie balans in het effect van Red Poison.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Green Poison, Hindu Kush
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 6 tot 7 weken
  • Smaak: zoet, fruitig, bloemen, skunkachtig
  • Zadenbedrijf: Sweet Seeds
  • Verkrijgbaar bij: Seedmarket.com
(advertenties)