(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is nooit leuk om je zorgvuldig verstopte guerrilla wietplantage te zien sneuvelen. Zeker niet als er al volop toppen in de planten hangen en het nota bene een boswachter is die ervoor zorgt dat alle moeite in de duinen tevergeefs is geweest…

Wiet in de vrije natuur

Buiten kweken kan je op twee manieren doen. Je zet wat dames in je tuin of op het balkon – meestal maximaal vijf om het noodlot niet te veel te tarten – of je zoekt een mooie, afgelegen plek in de vrije natuur. Maar ja, vrije natuur in Nederland is natuurlijk een beperkt begrip, want voor je het weet struint er een of andere boswachter door je verborgen veldje.

70 dames in de top gesmoord

Net voordat ‘kweker X’ in de duinen van Stellendam, een dorp in de gemeente Goeree-Overflakkee in de  provincie Zuid-Holland, met de knipschaar zijn oogst kon binnenhalen werd zijn harde werk in de vrije natuur tenietgedaan. Door meneer de boswachter inderdaad, die plompverloren op het met 70 planten gevulde wietveld stuitte aan de Meestersnijderweg.

duinwiet

Het zal geen verrassing zijn dat deze boswachter van Natuurmomumenten zijn geüniformeerde vriendjes bij de politie inschakelde, die de wietplantage op een ‘open plaats in de bossages’ kwam opruimen en vernietigen. Zeventig dames in de volle bloei van hun leven zijn het slachtoffer.

‘Ecologische schade’

Het argument waarmee de politie deze guerrilla kwekerij opruimde komt ons trouwens wat vreemd over. ‘Deze hennepvelden leveren ecologische schade op in natuurgebieden’, luidt de verklaring. Maar als er één plant is die juist in alle opzichten goed is voor de natuur is het wel de cannabisplant. Groeit overal op alleen licht en water, heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig en hennep put de grond niet uit. Dus als je echt hart voor de natuur hebt zaai je juist zoveel mogelijk hennep op de open plakken in bos, polders, duinen en heuvels… #Overgrow the planet!

 

(advertenties)