(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week schreven we over het noodlot dat buitenwiet kwekers in Nijmegen (2 planten) en Susteren (5 planten) trof, ofwel dat de politie ze kwam halen. Veel  misverstanden rondom wat nou wel en niet mag in Nederland als hobbykweker. De politie Schagen legt het ons na een inval (20 planten) zelf haarfijn uit.

Hoeveel wietplanten mogen er in de tuin staan?

Het regent weer in Nederland en dan bedoelen we niet eens per se het herfstweer, maar het aantal nieuwsberichten over politie-invallen bij buitenwiet kwekers. En of het er nou 2, 5 of 20 zijn als Oom Agent aan je tuinpoort klopt ben je blijkbaar a-l-t-i-j-d het haasje.

Vorige week waren we nog heel boos omdat er eigenlijk alleen sprake was van ‘stankoverlast’ en dat de reden was voor de politie in Nijmegen en Susteren om de bloeiende dames in kwestie te vermoorden. Boos, omdat wij vinden dat je bij het gedoogaantal van maximaal vijf planten met rust zou moeten worden gelaten in dit land. Zeker als je weet dat meer dan de helft van de politiecapaciteit naar de ‘bestrijding’ van wiet gaat, een waanzinnig verkwisting van geld en mankracht – en dat in een tijd dat de halve wereld overgaat tot regulering en legalisering van cannabis, inclusief het recht op thuisteelt. Op het Amerikaanse continent trouwens ook nog eens meestal 6 planten.

Politie Schagen legt gedoogbeleid uit

In Sint Maarten ging het afgelopen weekend alweer mis, nu bij iemand die 20 planten in de tuin had staan. Oké, dat is vier keer de gedooghoeveelheid, dus we zijn niet zo kwaad als bij die 2 en 5 planten raids. En waar de cops in Nijmegen en Susteren nog redelijk domme dingen op hun sociale media plaatsten als verklaring voor hun handelen, daar weten ze in Schagen – waar Sint Maarten onder valt – wél hoe de juridische vork in de steel steekt.

En helaas, het is niet anders, hebben ze nog gelijk ook. Zolang wij als kiezers niet voor verandering zorgen door pro-wiet partijen in het machtszadel te helpen is dit de bittere waarheid als het gaat om wat er wel en niet mag met buitenwiet in Nederland:

schermafbeelding-2016-10-03-om-10-51-57

Lees ook de column van Mr Veldman nog eens over de 5-planten regel, een voorbereid mens telt tenslotte altijd nog voor twee…

 

(advertenties)