(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie thuis zijn eigen wiet gaat kweken, wil eigenlijk maar twee dingen: veiligheid en een goede opbrengst. De nieuwe Solar System 550 led biedt je precies dat. De kweeklamp is het resultaat en evolutie van alle ervaring van California Lightworks. Met een vermogen van 400 Watt kun je er een 600 Watt HPS mee vervangen om veilig en veel wiet mee te kweken.

Voor we beschrijven wat de nieuwe Solar System 550 allemaal kan, vragen we je om eerst eens een kijkje te nemen. Want deze nieuwe lamp is werkelijk een beauty om te zien. Het vermogen van 400 Watt is ideaal voor de meeste recreatieve en medicinale cannabisgenieters en levert je zo’n beetje dezelfde oogst als een 600 Watt HPS, maar dan zonder gedoe met voorschakelapparaten, losse kabels of gloeiend hete bulbs.

ss550

De led kweeklampen van California Lightworks worden al een tijdje ook in Nederland verkocht. Wie de ontwikkelingen een beetje heeft gevolgd, kent waarschijnlijk de karakteristieke rood gekleurde lampen uit de SolarStorm serie wel. Stuk voor stuk high end kweeklampen, overgewaaid uit het nieuwbakken cannabisparadijs Californië. Het eerste dat opvalt aan de Solar System is dan ook zijn strakke aluminium body die je vertelt dat de lamp een klasse apart is.

In de Solar Sysytem 550 heeft producent California Lightworks gebruik gemaakt van de beste materialen en alle ervaring die ze in de afgelopen jaren hebben opgedaan. Zo heeft de Amerikaanse kweekled eersteklas leds van Osram, een onverwoestbare aansturing en een printplaat met een metalen kern om je te garanderen van jarenlang kweekplezier. Twee fluisterstille fans en een royaal koelblok zorgen ervoor dat de leds ten alle tijde koel blijven en met maximale efficiëntie kunnen blijven branden.

Controleer alles

Hoewel de Solar System 550 ook zonder te gebruiken is, komt hij helemaal tot leven wanneer je er de speciaal voor deze lamp ontwikkelde controller bij gebruikt. De controller verandert de led in een kweeklamp die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Zonder controller branden de rode, blauwe en witte leds gewoon altijd op vol vermogen, maar met de controller kun je de drie groepen afzonderlijk dimmen. Gebruik bijvoorbeeld meer rood licht om je indica wat meer te laten strekken of net andersom, meer blauw licht wanneer die sativa te hoog wordt. Wanneer je alleen de witte leds inschakelt kun je je planten perfect inspecteren en fotograferen. Een aparte schakelklok heb je ook niet meer nodig want met de controller kun je ook gemakkelijk een lichtregime instellen. Het programmeren is gemakkelijk en intuïtief, je kunt zelfs de instellingen van andere gebruikers downloaden en installeren.

 

controller

  • Geen aparte lampen nodig om te ontkiemen of voor te groeien, je kunt alle leds van 0 tot 100 procent vermogen dimmen. Bespaar op je stroomrekening en laat je planten geleidelijk wennen aan het volle vermogen van de 400 Watt Osram leds.
  • Pas het lichtspectrum aan met de controller tot je eigen perfecte lichtspectrum om strekkende sativa’s compacter te laten blijven of kleine autoflowers of indica’s juist wat groter te laten worden. Gebruik alleen de witte leds om je gewas te inspecteren of wanneer je mooie foto’s wil maken.
  • Boots een zonsopgang en zonsondergang na door de leds langzaam in en uit te laten schakelen. Een aparte schakelklok is ook niet meer nodig. Download en gebruik eventueel bewezen goede instellingen van andere kwekers.
  • Mogelijkheid om het lichtregime van een complete cyclus van zaad tot oogst voor te programmeren.

Meerdere Solar System 550’s

Voor kwekers die met meerdere Solar Systems in een kweekruimte werken, is het systeem uitgerust met telefoonkabel-aansluitingen. Hiermee kun je gemakkelijk meerdere Solar System 550 kweeklampen op elkaar aansluiten en met één controller bedienen. Plug simpelweg de controller op een van de kweeklampen en de overige lampen gebruiken allen dezelfde instellingen. Op deze manier kun je een complete kweekruimte met slechts één controller belichten.

Gratis zaden

De Solar System wordt in Nederland onder andere verkocht op Crazy-Leds.com, zusterbedrijf van Dutch Passion. Wanneer je er een bestelt ontvang je ook een cadeaubon ter waarde van 100 euro, in te wisselen voor zaden op Dutch-Passion.com.

De Solar System 550 kost 899 euro en de controller is voor 205 euro te bestellen op Crazy-Leds.com. De lamp heeft een fabrieksgarantie van 5 jaar en gegarandeerd minimaal 50.000 branduren.

(advertentie)