(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het weer is de afgelopen week behoorlijk omgeslagen, en dan weet je als buitenkweker natuurlijk wel hoe laat het is. Juist, oogsttijd! Met uitzondering van Nan uit België en mtegrowin hebben alle updates deze week dan ook een oogst te melden. En dat ziet er helemaal niet verkeerd uit mogen we wel stellen. Smilen 😁 uh.. smullen dus van deze eerste ontknoping van de buitenwiet test.

Claude Pouche

Update 24 september 2023: Hey hey, hier zijn we weer met een korte update 😊 De Dynamite Kiks en de Strawnana Gum (aka de mutant) zijn nog altijd het verste en de toppen beginnen er ook lekker frosty (met veel trichomen op de bladeren en toppen) uit te zien 😁 Ik denk nog een week of 2 max 3 als het weer het nog toelaat 🙈 dus ergens midden oktober oogsten.

Dan de Jack Hulkberry en de Double Bubble. Die zijn wat later met bloeien begonnen en hebben nu kleine topjes al. Deze zullen nog zeker een week of 4 te gaan hebben als het weer het toelaat 🙈 🤣 Dus deze zullen ergens eind oktober worden geoogst, en zal ik dus misschien ook de laatste weken in de veranda zetten om toprot te vermijden. Dus aftellen geblazen 😁👌 maar de komende dagen wordt het nog mooi weer.

Hopelijk doen jullie dames het ook allemaal toprot vrij en goed, en kunnen we allemaal samen genieten van een mooie outdoor oogst 😁👌💨💨💨

Update 28 september 2023: Hey hey, hier is nog een extra update. Ik heb deze avond namelijk de Strawnana Gum en de Dynamite Kiks omgehaald. Anderhalve week eerder dan verwacht maar ik zag plekjes van toprot.  In dat geval doe ik niet aan wegknippen of zo, en dan nog wat laten staan voor later.

Ik ben van het idee dat je het dan met die sporen (toprot is een schimmel en geeft dus sporen af om zich te verspreiden) het alleen maar erger maakt door het eruit te snijden, door er te veel mee te bewegen. Ik heb het in het verleden vaak genoeg geprobeerd, en naar mijn bescheiden mening verandert het niet veel. Je vertraagt alleen het proces een beetje mss.

Ook word er morgen de eerste regen verwacht, dus ik wilde het zekere voor het onzekere nemen. De toppen hebben al bruine haartjes hier en daar en heel veel zichtbare trichomen. Dus superveel te vroeg zal het niet echt zijn, en wat ik heb hoeven we niet meer te kopen 😊🙏

Groene groet, Claude Pouche 🙏

Chris

Update 25 september: Doet ie het of doet ie het niet? Ik vind dit altijd de lastigste tijd van de kweek. Oogsten? Nog niet? Hoe lang nog?

Heb met de loep-functie van de telefoon de toppen bekeken en bij de eerste foto besloten om deze week te oogsten. Ik zag dat de trichomen al mooi verkleurd waren. De andere twee in heb ik ieder geval met dit mooie weer nog maar even laten staan, en zal ik dit weekend weer onder de loep nemen 😉

Update 27 september 2023: Ik moet toch eerder oogsten dan gehoopt! De Jack Hulkberry vertoont beginnende rot en het gaat best wel hard. Gisteren nog niks en nu zeker al drie toppen, dus … omhakken. Het hangt nu op de kop, in het donker, geventileerd.

Vriendelijke groet,
Chris

Vincent

Update 27 september 2023: Het eerste slachtoffer is gevallen, toprot opgemerkt bij Strawnana Gum 😭 Maar ik had dit ergens al verwacht, ze was bijna klaar. Of nog een week misschien, dus was sowieso van plan om deze morgen te oogsten. Dus heb ik deze geïsoleerd en de toprot met veel scharen, plastic handschoenen eruitgehaald, en de rest te drogen gehangen. Er blijft best nog wat over, en ik oogst buiten meestal toch wat vroeger omdat ik ook wel van het speedy effect van vroeg geoogste wiet hou 🤪 Is goed om op te werken… Genoeg gerateld nu, hopelijk houd de rest het nog wat vol 🙏

Green greetings, Vincent

P.S. Bij de foto’s zit nog een verrassing voor Claude

Nan

Update 28 september 2023: Hey hey, hier nog een update vanuit België 🇧🇪 Wel wel, dit heb ik niet geweten en dit had ik nooit verwacht… hoe goed dat de dames het buiten doen 😃 Ik denk meer van één buiten plant te halen, dan van vier uit m’n tentje 🤔😎 Mijn dames zijn bijna klaar, ik denk dat ik ze volgende week kan laten drogen.

Nummer 1 is de Dynamite Kiks, 2 de #25 Dynamite, 3 is de Jack Hulkberry en als laatste 5 de Double Bubble. M’n zaadje 4 was de Strawnana Gum maar die is nix geworden … Ik ben begonnen op 29 april en vanaf half mei staan ze buiten. Ik ben echt dankbaar dat ik mee heb mogen tuinieren, want ik heb echt wel veel geleerd van de groene vingertjes daar in Nederland 😃

Ik zie er naar uit om te horen hoe het met jullie dames is, misschien zijn jullie al aan ’t proeven 😋 Ik laat nog van me horen en tel nu af om ’t plezantste van heel de rit te mogen doen… ze proeven 👅 😉

Met vriendelijke groeten, Nan

#25 Dynamite

Double Bubble

mtegrowin

Update 28 september 2023: Hierbij weer een nieuwe update. Helaas was ik erg druk de afgelopen weken, dus heb ik niet altijd een update kunnen plaatsen. Met de planten gaat het erg goed, vooral de Dynamite Kiks krijgt al flinke toppen! De rest is ook al mooie topjes aan het produceren. Ik hoop op een beetje goed weer nog en dan moet het goed komen.

Frederike

Update 28 september 2023: Hoi hoi! Eigenlijk had ik dit vorige week al willen doorgeven: ik heb geoogst! De Double Bubble, Dynamite Kiks en #25 Dynamite waren namelijk al zover! Zoonlief heeft geholpen en de plantjes hangen nu op zolder! De opbrengst is niet mega als ik het vergelijk met anderen maar ik ben benieuwd hoe de kwaliteit wordt.

De Strawnana Gum mag nog even doorgroeien en bloeien maar om eerlijk te zijn… het gaat niet hard…
Afgelopen week is er weinig veranderd. Sinds gisteren begint ze wel meer te ruiken. Ik denk dan ook dat ik er binnenkort toch de schaar in zet. De temperaturen zullen steeds verder zakken en de vochtigheid zal toenemen.

Beyond Context

Update 29 september 2023: Hallo beste kwekers! Hier weer de wekelijkse update. Na drie gebroken stammen en veel stress gaat het relatief goed. #25 Dynamite heb ik onlangs volledig geoogst. Zag er prima uit.

De Strawnana Gum heeft na haar verlies een vreemde houding aangenomen, echter gaat dit wel de eerstvolgende plant zijn die de droogruimte in gaat. Nog niet volledig klaar. Ik hoop op een weekje.

De Jack Hulkberry die mag hopelijk de twee weken nog wel pakken mocht het mogelijk zijn. Dynamite Kiks… idemdito.. Drie weken zal ideaal zijn, maar lijkt mij vrij hoog geschat.

Vooralsnog ben ik zeer blij met het resultaat.. En waarom ik er vorige week een hard hoofd in had, is simpelweg stress. Zoveel stress in de eindbloei is simpelweg… Nja.. dat..

Ik wens iedereen een prachtig weekend toe, en veel succes met oogsten 😃

Strawnana Gum

Selma

Update 29 september 2023: Beste CNNBS, het grote knippen is begonnen! Gelukkig met de ondersteuning van hulptroepen, want het is veel! Dankzij het rigoreuze snoeiwerk dit jaar veel dikke cola’s, met als nadeel dat er helaas bij de Jack Hulkberry en Dynamite Kiks ook wat schimmel uit de toppen moest worden geknipt.

De Strawnana Gum en de #25 Dynamite (hieronder) zijn bijna zover.

De Dynamite Kiks, Jack Hulkberry en Double Bubble hangen al met hun voetjes aan ’t plafond.

Zeker benieuwd of anderen ook zover en tevree zijn met hun oogst dit jaar.

(advertentie)