(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zo’n beetje alle kwekers van de CNNBS & SeedStockers Buitenwiet Test klagen deze week over het weer, maar dat mag de pret toch niet drukken want de eerste bloeiharen zijn een feit. De Groene Tuinman trainde zijn planten deze week voor het eerst en Marc is al met verduisteren begonnen. Selma denkt met weemoed terug aan haar kiloknaller van vorig jaar en Claude Pouche ziet zijn planten graag wat meer in de breedte groeien. Beyond Context hoopt vooral op meer zon voor de bloeifase en Marcels planten zijn geliefd onder libelle’s en sprinkhanen.

De Groene Tuinman

Update 27 juli 2023: Hallo CNNBS, de planten groeien aardig, en de grootste is nu rond de 70 cm. Ik heb LST toegepast op een paar planten. Ik heb dit voor de eerste keer gedaan, en dat ging niet helemaal als gepland. Er zijn twee takjes van een plant gebroken, maar deze heb ik herbruikt en er twee stekjes van gemaakt. Volgende week zal ik een foto toevoegen hiervan. Voor de rest gaat het aardig goed met de dames, en kan je zien dat de training en het toppen z’n werk wel doet. Ik geef alleen water en om de paar dagen een beetje voeding.

Groetjes van De Groene Tuinman

Marc

Update 27 juli 2023: De dames gaan lekker. Het verduisteren is begonnen, want omdat ik in een rijtjeshuis woon en veel buren heb, moet ik zorgen dat de dames niet te groot worden.

Groet, Marc

Selma

Update 27 juli 2023: Beste CNNBS en medetesters, ik had afgelopen week al wat plaatjes van de dames geschoten. Toen het nog zonnig was en de steiger er nog stond, zodat ik eens vanuit een andere hoek kon fotograferen.

De planten in de volle grond zijn nu de drie meter voorbij en erg slungelig en open van structuur. Dat heeft er bij de Dubble Bubble voor gezorgd dat er, ondanks het stutten in totaal al 4 takken zijn afgebroken/ gescheurd. De eerste wonden zijn goed geheeld, maar ik maak me zorgen over de laatste wonden vanwege het natte weer. Hopelijk gaan ze niet rotten.

Ik denk soms met weemoed terug aan de Pinapple Poison van vorig jaar, met een geweldige dikke stam, vol bladerdek en de daarbij behorende oogst van bijna een kilo. Ik vermoed dat er dit keer geen plant bij zit die dat kan evenaren.

Wel kudo’s voor de Jack Hulkberry in de pot, ik denk dat de Airpot waar ze in het begin in stond een goede bijdrage heeft geleverd aan de fantastische groei. Verder hebben de planten dit jaar ook wel veel te verduren gehad qua weer en ongedierte.

Nu alle naaktslakken ongeveer geëlimineerd zijn, steken de hele kleine huisjes slakken de kop op. Ook erg veel gaten in het bladerdek, van verschillende sapzuigende insecten. Helaas regent de gier die ik erop spuit, er nu bijna elke dag vanaf.

Maar ondanks al mijn klagen, mag ik tot nog toe tevreden zijn. Hopelijk krijgen we weer mooie zonnige dagen de komende periode en gaat de bloei snel inzetten.

Groene groet, Selma

Claude Pouche

Update 27 juli 2023: Hey hey, we zijn we ook weer bij 😁 De dames zijn zoals gezegd verpot in grotere potten, en ze staan nu allemaal een beetje op een andere plek, maar ze staan gelukkig 😊

De Dynamite Kiks om terug met deze dame te beginnen; die was altijd de grootste dus kreeg zij ook de grootste kuip. Ook zijn ze, mede door in het struikgewas te staan, wat omhoog geschoten en hebben ze weinig zijvertakkingen, dus heb ik ze ook getopt. Hopelijk niet te laat in het seizoen maar we zien wel 🙈 Dit in de hoop dat ze nog wat in de breedte uitzet maar na een paar dagen in de nieuwe pot zag ze er al veel gelukkiger uit.

De Strawnana Gum aka de mutant was de tweede grootste van de serie, dus kreeg zij ook de tweede grootste nieuwe kuip 😁 Deze dame heb ik om dezelfde reden getopt, en op een meer zonnige plaats gezet. Deze zag er ook na paar dagen stukken gelukkiger uit; hopelijk wordt ook deze nog wat breder.

Dan de Double Bubble. Haar zijtakken zijn al wat gegroeid na het toppen van een paar weken geleden 😁👌 dus komt goed. Ik vond deze dame ook al wat meer geuren dan de rest, dus ik denk dat deze als eerste de tekens van voor bloei of effectieve bloei zal tonen.

De bovenste zijtakken van Jack Hulkberry zijn veel gegroeid door de topbeurt van paar weken geleden 😁 Het is de kleinste maar ze is ook als laatste uitgekomen, dus geen probleem. Wat we hebben, hebben we en hoeven we niet voor woekerprijzen ergens aan te kopen. Zeg zelf, niks beters dan zelfgekweekte groenten voor in de koude wintermaanden 😁👌💨💨💨

Zó, dit was het weer 😁 Hopelijk doen jullie dames het ook allemaal goed, ondanks het mindere weer de laatste dagen.

Groene groet, Claude Pouche

Beyond Context

Update 27 juli 2023: Lieve mensen, hoge bomen vangen veel wind. En nodeju er was nogal wat wind. Takken afgebroken, stagnatie en algemeen gezien te weinig zon icm een lage temperatuur.

Desalniettemin hebben de dames zichzelf wel prima behouden. Groeien en laten groeien was deze week het motto. Vandaag echter de kleine takken (suckers) weggehaald. Eveneens een aantal onderste takken welke het in mijn ogen niet volledig gaan halen, uiteindelijk. Altijd pijnlijk maar het resultaat zal het hopelijk laten blijken.

Strawnana Gum doet het uitstekend. Erg veel blad en veel groei. Jack Hulkberry doet het naar omstandigheden ook goed; hier is twee weken terug de grootste tak afgebroken.

Dynamite Kiks heeft deze week wel veel te verduren gehad, en er zijn twee takken afgebroken. Drainage was slecht, waarna ze aardig bezopen was (tja, er zit altijd wel een bij die graag een extra drankje drinkt. Overigens zie ik daar geen probleem in. Ze groeit mooi, herstelt zich altijd en voor de andere dames is ze een rots in de branding. #25 Dynamite is aardig gegroeid. Vooralsnog is ze wat klein, maar toch een leuke verhouding en zeer sterk. Leuk, leuk, leuk.

Ik hoop zo zeer dat het weer snel wat beter wordt. En zodra dat een feit is, zo snel mogelijk in de bloei. Verduisteren is geen optie. Ik heb geen faciliteiten daarvoor en niet de dagelijkse noodzakelijkheden om het te bewerkstelligen. Dus nogmaals. Alsjeblieft laat het weer prachtig stralen en de bloemen machtig bloeien. Ze hebben het verdiend.

Ik wens ieder een fantastisch weekend, en tot volgende week 🙂

Beyond Context

Marcel

Update 28 juli 2023: Misschien op de valreep is hier een kort verslag. Ze blijven lekker groeien. De JH (170cm) en DB (150cm) heb ik niet getopt. Aan de JH kwam ik één blad met 13 vingers tegen. #25D en JH zijn geliefd bij de vele libellen die hen bezoeken. De sprinkhanen zijn meer gericht op de DB. Een foto met de stammen en de breuk van de DK, door de wind (cirkel). De vertakking eronder heeft de lege plek goed opgevuld. Vooral de getopte dames SG (95cm), #25D (98cm) en DK (119cm) krijgen bijna dagelijks bezoek van paddenstoelen. Ik wacht nog steeds met smart op de flowering start van alle dames.

Groetjes, Marcel

mtegrowin

Update 28 juli 2023: Hierbij een nieuwe kweekupdate alledrie de planten. Ze groeien mooi maar helaas is het wel slecht weer de laatste dagen/weken. De eerste witte pistils beginnen ook al tevoorschijn te komen, dus binnenkort word het zeker bloeitijd! Hopelijk dan wat beter weer.

(advertentie)