(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De zaak van growshop Klima Supplies deed in België veel stof opwaaien. Letterlijk, omdat de politie het klantenbestand met een bezoekje vereerde en alle wiet(spullen) afpakte. Maar karma is een bitch en zie: de politie zelf (!) raadt een cannabis liefhebber die wil kweken aan om contact te zoeken met cannabis social club Trekt Uw Plant…

Het Klima-dossier

Vanmorgen heeft iemand, we zullen hem voor de gelegenheid Werner uit de provincie Antwerpen noemen, mij een verhaal verteld dat nog steeds goed tot me moet doordringen en dat een serieuze stap voorwaarts is voor de reputatie van Trekt uw Plant. Ik zal beginnen bij het begin. Het Klima-dossier, iedereen die iets bij deze Vlaamse growshop besteld heeft krijgt vroeg of laat bezoek van de politie. De mensen waarvan wij weten die ze een bezoekje zijn komen brengen zijn leden van ons. Brave goede burgers die zelf een plantje willen kweken voor eigen gebruik.

Vragen aan de politie

shutterstock_292414070

Wij van de politie adviseren trekt Uw Plant! [illustratie: studiostoks/Shutterstock]

Zo ook Werner, alleen was hij geen lid van TUP. Bij hem werd eveneens al zijn kweekmateriaal en planten meegenomen of vernietigd en werd hij een paar dagen later uitgenodigd op het politiekantoor om een verklaring af te leggen. Werner ging er heen, hij had zelf ook wel een paar vragen.

“Hoeveel plantjes kunnen we dan wel zetten?” was er één van. Waarop de agent verduidelijkte: ”Wel, volgens de ministeriële richtlijn, één plantje voor U en één plantje voor je partner.”

Politieman: “Waarom neem je geen contact op met Trekt Uw Plant, dat is een vereniging die al even bestaat en die wij met rust laten”

“En wat als ik een kleine social club begin?” vroeg Werner vervolgens.

“Wel”, antwoordde de politieman, “dat is niet zo gemakkelijk, daar komt heel wat bij kijken om dat op een goede manier te doen en dan nog zal je de eerste jaren heel wat moeilijkheden ondervinden. Maar waarom neem je geen contact op met Trekt Uw Plant, dat is een vereniging die al even bestaat en die wij met rust laten”.

10 jaar passie en noeste arbeid

Werner heeft dat gedaan. Ik heb hem wel 5  keer gevraagd of die agent dat echt gezegd had. Voor de volle 100% de waarheid verzekerde hij me. Ik kon mijn oren niet geloven. Het spreekt vanzelf dat wij zijn zeer blij met dit nieuws. Werpen die 10 jaar passie, activisme en noeste arbeid eindelijk hun vruchten af? Kan het tij zodanig keren dat de politie nu goede, betrouwbare kwekers naar ons stuurt? Stel je voor! De gedachte alleen al! Fantastisch toch!

Steeds sterker TUP-team

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we vanaf nu de regels moeten veranderen of aan onze laars moeten lappen. Integendeel, we zitten nog steeds in die grijze zone, wachten ongeduldig op wetten en gaan daarom op precies dezelfde manier verder. Met een TUP-team dat steeds sterker wordt en waar ook steeds nieuwe mensen bijkomen. Betrouwbare en goede persoonlijkheden die sociaal voelend zijn, met een passie voor cannabis, die samen met ons nadenken over de toekomst, de richting die we moeten uitgaan waar iedereen zich goed bij voelt.

tup

Wordt de droom van deze Belgische demonstrant tijdens de laatste Cannabis Bevrijdingsdag in Antwerpen werkelijkheid? [foto: Facebook]

Niet altijd even simpel. Soms zijn er heel wat gesprekken voor nodig om tot een goed, degelijk en uitvoerbaar besluit te komen. Dat wil zeggen dat iedereen van het team open staat om te luisteren naar een ander en niemand zijn eigen wil opdringt. Mensen die uit zijn op macht of veel geld kunnen we niet gebruiken. Daar is geen plaats voor in een social club.

‘Land van Wiet en Honing’ op toneel

En dan is er nog iets waar we heel blij mee zijn, Karel Michiels, de schrijver en journalist  is samen met onze eigenste Manu bezig aan een bewerking van zijn boek Land van Wiet en Honing. Binnenkort, in de herfst wordt het stuk op toneel gebracht. Ik ben dus reuze benieuwd! En voor al diegenen die even curieus zijn, als we de definitieve data en zalen weten geven we dat door op de website, hou het in de gaten!

Met een grote glimlach en tot de volgende, Revel E.

(advertenties)