(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Moonrocks, ook wel cannabiskaviaar genoemd zijn wellicht de heftigste wiettoppen die je kunt roken. Ze bestaan dan ook niet uit wiet alleen, maar bevatten wiet, pure hasjolie en dat gepaneerd met een dikke laag trichomen. Sommige coffeeshops hebben moonrocks op het menu, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken.

Volgens de letter van de wet mogen coffeeshops in Nederland geen concentraten verkopen, maar aangezien moonrocks net als hasj, plantmateriaal bevatten kunnen deze wel door de beugel. Sommige coffeeshops hebben ze dan ook op de menukaart staan, ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Het is waarschijnlijk de sterkste vorm van cannabis die je kunt kopen, maar ja ze bevatten dan ook een flinke portie concentraat. Voor zo’n 60 euro per gram koop je moonrocks, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Moet je wel hasjolie én kief hebben. En een mooie top natuurlijk om tot moonrock om te toveren.

Benodigdheden

Om zelf een paar mooie maanrotsen te produceren heb je om te beginnen een paar mooie compacte toppen nodig, hasjolie en kief. Kief zijn de gezeefde trichomen van droge wiet en zijn een geconcentreerde vorm van cannabis. Kief wordt normaal gesproken geperst tot hasj, maar je kunt kief ook gewoon zo roken. Met een zogenaamde pollenzeef kun je zelf gemakkelijk kief maken. Wil je geweldige kief dan dien je het meerdere keren met verschillende pollenzeven te zeven zoals hier wordt beschreven. Sommige grinders hebben een ingebouwde pollenzeef en vangen ook kief op.

  • Een paar compacte wiettoppen
  • Kief
  • Hasjolie
  • Pyrex schaaltje
  • Pincet

Om de kief goed aan de top te laten plakken, wordt deze gedrenkt in wat pure hasjolie, ook wel cannabisconcentraat genoemd. Dit kun je thuis het gemakkelijkste maken op de Qwiso methode, met wat ijskoude wiet en alcohol krijg je prima resultaat voor je moonrocks. Je kunt ook een goede BHO (Butane Honey Oil) gebruiken als je daar beschikking over hebt. Verder is een pincet en een klein pyrex glazen schaaltje nodig.

Moonrocks maken

Om de moonrocks te maken selecteer je eerst een mooie top, hou rekening met de hoeveelheid kief en hasjolie die je tot je beschikking hebt, misschien is het het best om met een klein moonrockje te beginnen. Deze moet je hasjolie laten opnemen. De wiet moet een goede laag hasjolie krijgen, maar ook weer niet druipen van de hasjolie. Omdat hasjolie bij kamertemperatuur erg dik en stroperig is, dien je het een beetje te verwarmen tot het vloeibaar is. Doe hiervoor wat hasjolie in het pyrex schaaltje en verhit het even in de oven of op een elektrisch kookstel. Let op dat je zo kort mogelijk verhit, je wil alleen dat de hasjolie dun wordt, maar niet dat het verdampt.

Nu neem je de uitverkoren top en haalt die met het pincet dor de vloeibare hasjolie. Haal hem er even goed doorheen zodat hij een gulle plakkende laag olie bevat. Deze panneer je vervolgens met de kief, een dikke laag kief dus. Eenmaal klaar leg je de moonrock opzij om op te stijven. Daarna kun je de moonrock het beste puur roken in een bong of pijp maar let op want moonrocks die je op deze manier maakt bevatten ongeveer 50% THC en zijn ontzettend potent! Je gaat met andere woorden dus apestoned worden van deze lekkernij. Probeer je moonrocks trouwens ook maar niet te vermalen in een grinder want dan verlies je een hoop kief en hasjolie. Een stukje afbreken en in je pijp of bong stoppen is het devies, enjoy!

(advertenties)