(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat doe je als je NU een eetbaar wiethapje nodig hebt, maar geen wietboter of -olie hebt liggen? Precies, dan maak je gewoon een snelle wiet-tostie om op de juiste hoogte te geraken. Hou je niet van kaas, dan behoort een zogenaamde firecracker ook tot de mogelijkheden. Bon apetit!

Het maken van een wiet-tosti is niet moeilijk en behoeft dan ook niet veel uitleg. Het stonede gerecht is superhandig omdat je het zo snel kunt maken en aangezien je gewoon per tosti naar smaak wiet toevoegt is het ook makkelijk doseren. Voor kaas-haters en veganisten hebben we ook nog een supersimpel bonusgerechtje en dat zijn firecrackers, oftewel crackers uit de oven met pindakaas en wiet. Beide wiethapjes kunnen je knetterstoned maken dus wees gewaarschuwd.

Wiet-tosti

Een wiet-tosti maak je heel snel en gemakkelijk zonder wietboter. Natuurlijk kun je hem nóg lekkerder maken door wel wietboter te gebruiken, maar laten we eerlijk zijn; als je wel wietboter had kun je vast iets beters als een tosti bedenken om dat op te smeren.

Om een snelle wiet-tosti te maken heb je kaas nodig, twee boterhammen bruin of wit, een tosti-ijzer en eventueel een plakje ham. Oh en een beetje wiet naar smaak uiteraard. Het proces is simpel; beleg een van de boterhammen met kaas en besmeer de kaas met een beetje extra boter om de THC beter in te laten oplossen. Vervolgens bestrooi je het broodje met de gemalen wiet, gebruik zoveel als je normaal gesproken ongeveer in een jointje zou stoppen. Hierop doe je nog wat ham als je wil en eventueel nog een extra plakje kaas. Wat jij lekker vindt. Bovenop dit alles gaat weer een boterham en vervolgens stop je het geheel in je tosti-ijzer. De warmte van het tosti-ijzer zorgt ervoor dat de wiet geactiveerd wordt, voor het beste effect laat je de tosti extra lang in het tosti-ijzer. Eet smakelijk!

Een wiet-tosti is superstoned en supersnel gemaakt. Foto: graletta, Shutterstock.com

Een wiet-tosti is superstoned en supersnel gemaakt. Foto: graletta, Shutterstock.com

Fire crackers

Fire crackers zijn letterlijk vertaalt rotjes of kanonslagen. Dat wetende kun je je wel voorstellen hoe sterk het effect van deze eetbare fire crackers zal zijn. Juist, ze slaan in als een bom, waarschijnlijk nog wat harder dan de wiet-tosti omdat de wiet wat langer gedecarboxyleerd wordt in de oven! Om er een paar te maken heb je niet langer dan 5 minuten nodig, en vervolgens 22 minuutjes in de oven. Als je zorgt dat je altijd wat cream crackers, wat pindakaas en wiet in huis hebt kun je op ieder moment een paar firecrackers maken.

Besmeer wat crackers met een laagje pindakaas. Hoe vetter je pindakaas is hoe beter het trouwens werkt, de cannabinoïden worden namelijk deels opgelost in het vet uit de pindakaas. Calvé pindakaas is prima maar een biologische pindakaas uit de natuurwinkel is wellicht nog wat beter. Gebruik in ieder geval echte pindakaas.
Vermaal je wiet zo goed mogelijk en bestrooi je crackers met pindakaas hiermee, hoe beter je het verspreidt hoe beter het is.

Nu maak je sandwiches van je besmeerde en bestrooide crackers zodat je in het midden de laagjes pindakaas met wiet hebt zitten. Zorg ervoor dat de wiet goed met de pindakaas vermengd is. Stop de wietbommetjes in de oven en bak ze ongeveer 22 minuten op 160 graden.

Let op met deze fire crackers want ze zijn erg krachtig!

Let op met deze fire crackers want ze zijn erg krachtig!

(advertentie)