(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze zijn razend populair onder Amsterdamse toeristen maar eerlijk gezegd doen ze niet veel, de wietlollies die je daar bijna overal op straat kunt kopen. Als je geluk hebt zit er een beetje CBD in maar meestal is het gewoon een groene lollie. Om er stoned van te worden zul je zelf wietlollies mét THC moeten maken, en hier is het recept.

Het probleem met de lollies die je in smart- en headshops koopt, is dat er geen THC in zit. Dat mag namelijk niet van Vadertje Staat. Jammer dan maar geen ramp, want je kunt de stonede wietstokjes ook gewoon zelf maken. Mét THC en eventueel een groen kleurtje als je dat leuk vindt. Het recept is verrassend simpel maar een waarschuwing is wel op zijn plaats. Laat je wietlolies niet zomaar slingeren want kinderen zijn er ook gek op.

Recept voor wietlollies

Benodigdheden:

  • 1/4 kopje wietboter
  • 3/4 kopje suiker
  • 1/2 kopje glucosesiroop
  • Smaakje (aroma’s van de toko)
  • Groene voedingskleurstof (optioneel)
  • Bakpapier
  • Lolliestokjes (online te bestellen)

Geef je lollies een kleurtje en een smaakje met de kleur- en smaakstoffen van de toko. Foto: Seprimor, Shutterstock

Bereiding:

Doe de suiker samen met de glucosesiroop en de wietboter in een pannetje op een middelhoog vuur. Roer het mengsel tot alle suikerkristallen gesmolten zijn, en neem het dan van het vuur. Laat het mengsel enigszins afkoelen maar niet te lang, het moet indikken maar nog wel vloeibaar blijven.

Bij de toko kun je allerlei lekkere smaakjes voor je wietlollies kopen, zoals cola of fruitige frambozensmaak. Kies een smaakje en eventueel een kleurtje waar je vrolijk van wordt en voeg dat toe aan het gesmolten suikermengsel.

Op een stuk bakpapier giet je nu kleine plasjes, waarin je meteen een lolliestokje legt. Je kunt ook bakvormpjes gebruiken als je extra mooie wietlollies wil maken. Wanneer de lollies afkoelen, harden ze uit en zijn ze klaar om afgelikt te worden 😉 Je kunt ze eventueel nog inpakken in een cellofaantje maar de echte wietliefhebber wacht daar natuurlijk niet op.

[Openingsfoto: BeataGFX, Shutterstock]
(advertenties)