(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In New Mexico, USA trakteerde een 9-jarig meisje, kinderen uit haar klas op wat ze dacht dat snoepjes waren maar in werkelijkheid haar opa’s medicinale wietsnoepjes bleken. Jong geleerd is weliswaar oud gedaan maar kinderen uit groep vijf zijn zelfs wat ons betreft nog een beetje jong voor cannabis. En de gevolgen? Die vielen wel mee; het blijft cannabis…

Wat het 9-jarige meisje dacht dat een onschuldige Gummi Beren snoepjes waren, bleken in feite de edibles ofwel snoepjes met THC, van haar opa te zijn. Nietsvermoedend deelde ze de vrolijk gekleurde wine gums dan ook uit aan drie van haar klasgenootjes.

Goed, nu denk je wellicht dat kinderen die zulke edibles – bedoeld voor volwassenen – eten, helemaal van het padje raken maar dat valt dus reuze mee. Kinderen reageren vaak juist veel minder heftig op cannabinoïden dan volwassenen, waarschijnlijk omdat hun endocannabinoïde-systeem nog niet volledig ontwikkeld is en minder CB1 en CB2 receptoren bevat.

Geen gewone snoepjes

De onderwijzers van de lagere school in New Mexico hadden dan ook niets in de gaten tot één van het viertal een beetje misselijk en duizelig werd. De verpakking van de bewuste Gummi Beren gaf uiteindelijk het verlossende antwoord; ‘nee, dit waren geen gewone snoepjes’.

 

Achteraf bleken de smakelijke Gummi Beren van de opa van het 9-jarige studentje. Uiteraard hield geen van de vier kinderen er een blijvend stoned gevoel of andere symptomen aan over. Al waren de kinderen wel veel lacheriger en buitengewoon vrolijk op die bewuste middag.

Waarschuwing

Hoewel de edibles dus niet voor grote problemen hebben gezorgd, plaatste de school wel een bericht voor de ouders op Facebook waarin ze waarschuwen oplettend te zijn met edibles.

Medicinale cannabis en edibles zijn inmiddels in 29 Amerikaanse staten legaal, dus incidenten als dit zullen vaker plaatsvinden. Zeker omdat edibles zoals die van deze opa meestal vrolijk gekleurde verpakkingen en een grote aantrekkingskracht op kinderen hebben.

[Openingsbeeld: Surasak Klinmontha, Shutterstock]
(advertentie)