(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Rapper Ronnie Flex zit in rehab, laat hij via social media weten. Even heerst de angst voor levensbedreigende verslavingen aan in rap-land populaire middelen als hoestdrank, maar dat blijkt niet nodig. Ronell gaat namelijk – van álle middelen op zijn menu – niet zo flex op cannabis. Hij ‘wilt van zijn jointjes af’ maar de Nederlandse media schreeuwt moord en brand over ‘de wietverslaving.’

Arme Ronnie

‘Ingecheckt in rehab… rip big fredo’, verschijnt er maandag op de social media-kanalen van de 25-jarige Ronell Plasschaert. De rapper – beter bekend als Ronnie Flex van hits als ‘Drank en Drugs’ met Lil’ Kleine en ‘Blijf bij mij’ met Maan – laat op dat moment nog niet weten waarom hij is ingecheckt in een afkickkliniek. Wel vraagt hij de eerste dag direct om brieven van zijn fans tegen de verveling.

Ben ff gaan afkicken in rehab… iedereen schrijf me brieven in me dm & stream mijn tunes… snel terug… & beter❤️

Een bericht gedeeld door Nori (@ronnieflex010) op

Even werd gedacht dat het zou gaan om een serieus probleem. Omdat ‘big fredo’ in z’n tweet refereert naar de Amerikaanse rapper Fredo Santana, en híj afgelopen weekend op 27-jarige leeftijd overleed na complicaties door zijn ‘lean’-gebruik. Een onder rappers populaire hoestdrank met promethazine en codeïne – vaak gedronken met ijs en Sprite – welke bij langdurig gebruik kan zorgen voor problemen met de lever en nieren. Ronnie maakte immers ook geen geheim van zijn lean-gebruik en hij haalt z’n neus ook niet op voor een poedertje, is bekend.

Wietverslaving?!

Wat schetst echter ieders verbazing? Deze moderne R&B-gladde Ronnie, die zijn fame en vermogen te danken heeft aan een liedje over drank en drugs nota bene, heeft helemaal geen heftige levensbedreigende drugsverslaving. Nee, meneer heeft zich laten opnemen om te dealen met een WIETVERSLAVING!

Nu willen wij het niet bagataliseren, verslaafd zijn aan iets dat je dagelijks leven in de weg staat is natuurlijk vervelend. Maar wiet, is dat nou écht hetgeen uit de lange lijst van genotsmiddelen waar meneer Flex vanaf wil en zou moeten? Als het aan hem ligt wel dus.  Gelukkig krijgt Ronnie daarin wel steun van zijn bekende vrienden, zoals collega-rapper (en zelf fervent hasj-roker) Sevn Alias.

Bezoek

Een bericht gedeeld door Nori (@ronnieflex010) op

Al in 2015 gaf Ronnie in een documentaire aan te zijn gestopt met wiet. Omdat hij, zegt hij zelf: ‘nog blowtjes rookte tot me werd verteld dat ik m’n tas moest pakken’. Blijkbaar heeft hij deze gewoonte weer opgepakt. In een op eigen initiatief aangegaan privé-traject wil hij nu van z’n jointjes af, laat Ronnies management weten aan RTL. Zij en andere Nederlandse media nemen de journalistieke vrijheid om dit te verbasteren naar een cannabis-negatievere term, ‘de wietverslaving’.

Doe ‘ns rustig

Als je eraan gewend bent geraakt om constant joints te roken en je komt daardoor niet meer lekker uit de verf, is het natuurlijk goed om daar iets tegen te doen. Dus chapeau dat je dat hebt erkent en de controle over je eigen leven ‘wilt’ terugnemen. Maar lieve Ronnie jongen, doe ‘ns even rustig alsjeblieft.

We zijn zo hard bezig met het verbeteren van het imago van wiet, één die jarenlang is bezoedeld door angstpolitiek. Dan zijn we net lekker op weg en slinger jij een ‘wietverslaving’ de wereld in? Wiet op zich ís helemaal niet verslavend, zo heeft de wetenschap laten zien. Het is niet voor niets dat het je zo makkelijk afgaat. Wanneer ga je trouwens afkicken van de échte drugs?

[Openingsbeeld: Instagram]
(advertentie)