(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een heerlijk recept voor een snelle meelvrije bananen spacecake die je maakt met witte bonen. We hadden nog wat rijpe bananen over en wat smakelijke organisch gekweekte buitenwiet, dus doken we deze ochtend de keuken maar eens in, en met succes!

In de fruitschaal lagen vanmorgen nog wat rijpe bananen die op moesten. Dat was eigenlijk de aanleiding om deze lekkere alternatieve spacecake te bakken. Het recept is verrassend simpel omdat je er niet eerst wietboter voor hoeft te maken. Alle ingrediënten mieter je in principe gewoon in een blender, dan gaat de cake de oven in. En voilá, je hebt een heerlijke stonede cannabiscake. En nu stap voor stap, wat heb je nodig?

Recept voor witte bonen bananen spacecake

ingredienten

De ingrediënten 

  • 2 bananen
  • 10 gram wiet
  • 3 eieren
  • cakevorm
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • suiker naar smaak
  • 1 pot witte bonen (720 gram, uitlekgewicht 480 gram)
  • blender
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)

Je begint met het wassen van de witte bonen. Er zit in de potten witte bonen een soort smurrie op en die moet je er goed afwassen en de bonen daarna even goed laten uitlekken. Daarna gaan ze in de blender, samen met de eieren, de roomboter, de zakjes vanillesuiker en bakpoeder en de gedroogde wiet. Blend het geheel zo fijn mogelijk zodat de wiet bijna niet meer als wiet te herkennen is.

Mik alle ingrediënten in een blender en mix dit tot de wiet zo fijn mogelijk gemalen is

Je maakt in dit recept niet eerst wietboter van je wiet en dat maakt het wel zo makkelijk. De hele cannabistop is gezond dus kun je prima opeten. De cake krijgt hierdoor ook een echte lekkere wietsmaak mee en dat mag best, het is tenslotte ook een wietcake. Wij gebruikten voor de cake 10 gram goed gedroogde en gecurede buitenwiet, zo zit er in iedere flinke plak ongeveer 1 gram wiet.

Wanneer alles goed tot een glad beslag gemengd is, voeg je er suiker naar smaak aan toe. Gewoon even proeven of je het beslag zoet genoeg vind smaken. Als dat het geval is kun je je cakevorm invetten met wat boter en giet je het beslag erin. Verwarm ondertussen je oven maar voor op zo’n 170 graden.

vullen2

Na het mixen van alle ingrediënten kun je de cakevorm invetten en vullen en mag de cake de oven in 

Wanneer alles goed en wel in de cakevorm zit en de oven op temperatuur is, kun je de cake gaan bakken. Hoewel er geen meel in het beslag zit, zul je zien dat de cake gewoon zal rijzen. Wij bakten de cake ongeveer een uur op 170 graden, maar omdat er best veel vocht in het beslag zit, had dat wellicht ook nog wel iets langer gekund.

bakken

klaar

eetsmakelijk

Eet smakelijk!

(advertenties)