(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wietboter is geweldig voor al je cannabis-baksels zoals spacecake of wietkoekjes. Cannabistinctuur is dan weer bijzonder goed geschikt voor allerlei stonede snoepjes. Zo is met een paar basisrecepten van bijna ieder gerecht wel een medicinale versie te maken. Met wietmayonaise maak je dus heerlijke stonede snacks en salades, jammie!

shutterstock_28962823

Steek de staafmixer in het eigeel-mengsel en begin te mixen, tegelijkertijd voeg je langzaam de cannabisolie toe. Foto: Bratwustle, Shutterstock.com

Cannabinoïden lossen niet op in water, maar wel in vetten. Dit maakt boter, olie en dus ook mayonaise supergeschikt om edibles (eetbare cannabisgerechten) van te maken. Een portie wietmayonaise is snel gemaakt, kun je vrij lang bewaren en smaakt heerlijk op je patat, frikadel of in stonede sladressing. Om het te maken heb je de volgende spullen en ingrediënten nodig, dus hup – op naar de supermarkt!

1 kop zonnebloemolie
staafmixer, fijne keukenzeef
5 gram wiet (of 10 gram knipafval)
3 eidooiers
1 theelepel citroensap
1 theelepel witte natuurazijn
een half theelepeltje mosterd
een snufje zout

Voordat je wietmayonaise kunt maken, moet je de cannabinoïden uit de wiet of het knipafval, eerst in de zonnebloemolie zien te krijgen. Dit doe je door de olie in een pannetje langzaam op te warmen tot je de aroma’s van de olie begint te ruiken. Vervolgens maal je de cannabis en voeg je dat toe aan de olie. Dit roer je goed door en laat je zo’n 45 minuten op een zacht vuurtje staan, blijf het mengsel af en toe goed doorroeren. Hierna laat je de olie afkoelen tot kamertemperatuur en gebruik je een fijne keukenzeef om de cannabisresten eruit te filteren. Nu kun je de wietmayonaise gaan maken.

Doe de eidooiers samen met het citroensap, het zout, de azijn en de mosterd in het bakje van je staafmixer. Steek de staafmixer in het eigeel-mengsel en begin te mixen, tegelijkertijd voeg je langzaam de cannabisolie toe. Let op dat het niet te dik wordt, maar mocht het toch wat te dik geworden zijn dan kun je er een paar druppels water aan toevoegen om het weer wat dunner te krijgen. Dat is alles, nu rest je alleen nog een lekkere joint op te steken, te wachten tot je vreetkick inslaat en die te bevredigen met een versgebakken patatje met wietmayonaise.

(Vr)eet smakelijk!

Openingsfoto: Ugis Riba, Shutterstock.com
(advertentie)