(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat is toevallig. Net nu we op CNNBS de educatieve jeugdserie ‘Mijn eerste wietplantje’ brengen, bereikt ons het nieuws dat een schrijver genaamd Ricardo Cortés, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan een kinderboek over wiet heeft uitgebracht. Gratis en voor niets (voor) te lezen op de website.

In tegenstelling tot onze eigen jeugdserie ‘Mijn eerste wietplantje’, gaat It’s Just a Plant (Het is maar een plant) niet over het kweken van wiet. Toch valt er in het boekje een hoop te leren voor de jeugd over cannabis. Voornamelijk dat je er best over kunt praten met je ouders. Of liever gezegd ouders met hun kinderen want het boekje maakt het makkelijk om het gesprek over cannabis te openen zonder dat dat meteen raar aanvoelt.

Gespreksopener tussen ouders en kinderen

Wiet kan inderdaad een raar onderwerp van gesprek zijn voor ouders met kleine kinderen. Veel ouders denken dat je al snel teveel vertelt omdat kinderen dan misschien zelf gaan experimenteren of uit de school klappen over het wietgebruik van hun ouders. Ondertussen leren kinderen uit het nieuws en op school vooral dat wiet iets is om bang van te worden, wat natuurlijk allerminst het geval is. It’s Just a Plant biedt kinderen een eerlijker en opener eerste kennismaking met cannabis.

In het rijk geïllustreerde boek volg je een meisje (Jackie) dat gaandeweg steeds meer over de cannabisplant te weten komt. Ze praat hiervoor met de verschillende karakters uit het boek zoals haar ouders, een lokale boer, een dokter en -jawel – ook een politieagent.

 

Ook voor niet blowende ouders

Wij sluiten ons graag aan bij schrijver Ricardo Cortés, het is tijd dat kinderen een goede bron van informatie over cannabis krijgen. Het helpt sommige kinderen immers ook en is uiteindelijk ook maar een plant. Het boekje is ook, of liever gezegd juist voor ouders die zelf misschien geen cannabis gebruiken, maar hun kinderen toch een realistisch beeld over wietplanten willen meegeven.

 

It’s Just a Plant is gratis te lezen op itsjustaplant.com, gebruik Google Translate eventueel om de teksten te vertalen. Je kunt het boek eventueel ook uit Amerika laten overkomen, je krijgt dan een fraaie hardcover voor 20 dollar +16 dollar verzendkosten.

(advertenties)